Fiala (ODS): Vláda nerozumí příčinám imigrační krize, vystavuje nás nebezpečí

22.01.2016 5:30

Již v únoru loňského roku poslanci přijali usnesení, podle kterého má vláda Sněmovnu informovat. Neslyšíme ale nic o postojích vlády k imigrační krizi, nejsme seznámeni se strategií, kterou bude premiér prosazovat v Bruselu. Obávám se, že vláda žádné řešení nemá.

Fiala (ODS): Vláda nerozumí příčinám imigrační krize, vystavuje nás nebezpečí
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Staronový předseda ODS Petr Fiala

To je velmi nebezpečné, protože imigrační krize se nadále vyostřuje. V Německu se hromadí statisíce imigrantů, kterým byl odmítnut azyl, hrozí, že půjdou k nám. Rakousko dalo jasný strop počtu uprchlíků, které země přijme. Tento strop bude naplněn do několika měsíců, odhady hovoří o březnu. Imigranti mohou hledat alternativní cestu do Německa přes Českou republiku.

Vláda nedává odpovědi na strategické otázky: Jak se staví ke změně azylového systému v Evropě? Jak se staví k trvalým kvótám a návrhům na komunitarizaci azylové politiky na evropskou úroveň? Mnohem horší je fakt, že se vláda tváří, jako by se v Evropě nic nedělo, jako by se nás debata o tak zásadních otázkách, které se budou týkat omezení naší bezpečnosti, vůbec netýkala. Bohužel vláda nedává odpovědi ani na otázky čistě praktické, které se týkají ochrany našich hranic a pravděpodobnosti zvýšeného migračního toku přes naše území – tedy na otázky na budoucí bezpečnost českých občanů. Pevně doufám, že si vláda v těchto otázkách přestane hrát na schovávanou mezi sebou, s opozicí, ale především s občany.

Petr Fiala
předseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…