Fiala (SPD): Vskutku svérázná interpretace historie

07.06.2022 16:57 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k pochlebování lidovců sudetským Němcům

Fiala (SPD): Vskutku svérázná interpretace historie
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Radim Fiala (SPD).

Vidíme, že současná vláda demobloku pochlebuje sudetským Němců a Sudetoněmeckému landsmanšaftu, který zakládali i nacisté. Lidovecký poslanec a někdejší vicepremiér Pavel Bělobrádek se účastnil sudetoněmeckého sjezdu v bavorském Hofu a stejně jako jeho stranický kolega Daniel Herman z KDU-ČSL je oslovil jako „milé krajany“. Tím podle mého názoru nepřímo zpochybnil odsun sudetských Němců, protože odsunutí Němci nejsou našimi „krajany“ od té doby, co se podíleli na vzestupu nacismu, rozbití Československa a plánované genocidě českého národa.

Na naši vlast nemají tito Němci žádný nárok! Navíc Německo nám ještě dluží válečné reparace ve výši mnoha bilionů korun!

„Domnívám se, že právě sudetští Němci jsou skvělými vyslanci pro spolupráci, mají totiž k českým zemím osobní vztah a po stovky let přispívali k jejich rozvoji a přispěli k jejich jedinečnosti,“ řekl bývalý vicepremiér Pavel Bělobrádek. To je vskutku svérázná interpretace historie.

V minulosti se sjezdu zúčastnili také ministryně Michaela Marksová Tominová (ČSSD) a politici TOP09. Pro hnutí SPD je účast na srazu této organizace naprosto nepřijatelná, jelikož Sudetoněmecký landsmanšaft je organizací, kterou založili nacisté, fašisté a němečtí šovinisté. Sjezdu se účastní nejen politici KDU-ČSL (Herman o sudeťácích hovořil jako o „milých krajanech), ale v minulosti také poslanec TOP 09 Daniel Korte. A předseda ODS Petr Fiala zase spolupracoval s předákem Sudetoněmeckého landsmanšaftu a Panevropské unie Berndem Posseltem.

Podle hnutí SPD by představitelé našeho státu na taková setkání „milých krajanů“ s nacistickou minulostí jezdit neměli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…