Fialová (SPO): SPO je tady pro obyčejné lidi

15.02.2017 12:39

Strana Práv Občanů (Zemanovci) jak už napovídá sám název hájí práva občanů. Jedním z těchto nezpochybnitelných práv je i právo na důstojný život…

Fialová (SPO): SPO je tady pro obyčejné lidi
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Předvolební triky mnohých politiků, kteří pouze slibují se staly již běžnou součástí kampaní, ale jakmile jim voliči dají hlas, velice rychle na své sliby zapomínají.

V letošním roce byly navýšeny důchody v průměru o 300Kč, tato informace je dle mého názoru zavádějící, právě díky slovu průměr. Pomyslné nůžky mezi výší důchodů se nadále rozevírají a ti, od kterých jsme se učily, ti, kteří pracovali poctivě celý život a mají podstatně nižší důchody než se v současné době přiznávají, jsou na tom rok od roku hůře, jelikož díky percentuálnímu zvýšení se rozdíly ve výši stále prohlubují. Není to spravedlivý systém a poslední dobou se stále více hovoří o tom, že by se všem důchodcům měla přidávat stejná částka. Ani s tímto nelze zcela souhlasit.

Pro příklad : hovořila jsem se dvěma bývalými prodavačkami, jedné je 72 let, druhá je o deset let mladší, celý život vykonávali stejnou práci, první pobírá starobní důchod ve výši 6.400,-Kč, druhá 9.200,-Kč. Myslím, že každý rozumně uvažující občan mi dá za pravdu, že takto sociální spravedlnost nevypadá, proto považuji za nutné a hovořím o tomto už několik roků, aby se penze postupně dorovnávaly. Vždyť podmínky na život musí mít stejné i dříve narození, kterým byl přiznán nízký důchod, pohybují se na hraně chudoby nebo mnohdy i pod ní a vidina, že se budou mít lépe, je v nedohlednu. Toto se týká samozřejmě nejen důchodů starobních, ale i invalidních.

Před nedávnem vláda schválila návrh novely zákona, podle které mají nemocní důchodci a děti mít nižší limity pro doplatky za léky. I toto nelze vnímat jinak než populismus. Stát musí snížit limit pro všechny chronicky nemocné, kteří doplácí na léky mnohdy více než jim jejich příjmy umožní.

Vím, že témat ze sociální oblasti, které trápí mladé, střední generaci, seniory i handicapované spoluobčany je mnoho a slibů jak bude lépe, jsme již všichni slyšeli spoustu. Práva občanů jsou nepopíratelná a Strana Práv Občanů bude nadále bojovat právě za ty obyčejné lidi tak jako doposud.

Jana Fialová, garant komise sociální SPO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…