Filip (KSČM): Těm, kteří dosud nevěří, že nám vláda lže

07.10.2022 4:31 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k důvodům a roli USA ve vypuknutí války na Ukrajině

Filip (KSČM): Těm, kteří dosud nevěří, že nám vláda lže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Nejprve mi dovolte, abych citoval wikipedii: RAND Corporation je prestižní americká výzkumná instituce (vznikla už v roce 1946), jejímž posláním je „hledat řešení důležitých společenských problémů, které napomohou společnostem po celém světě být bezpečnější, zdravější a více prosperující".

RAND Corporation se řadí mezi neziskové a ideologicky neutrální instituce, svou prestiž zakládá na objektivním a rigorózním výzkumu. Sídlí ve městě Santa Monica v Kalifornii v USA a další pobočky má ve Washingtonu D.C. (USA), Bruselu (Belgie), Cambridge (SpojenéKrálovství), Pittsburghu (USA), Bostonu (USA) a Canbeře (Austrálie). Zaměstnává přibližně dva tisíce výzkumníků, kteří mají nejčastěji vzdělání na doktorské (PhD.) úrovni. Tolik citace a nyní k podstatě věci.

A právě této věhlasné instituci, ve skutečnosti - jak je jasné ze zadání zakladatelů sloužící jako každá "správná" neziskovka zájmům globalistů - se stala taková docela nepříjemná věc. Řečeno spolu s nesmrtelným Cimrmanem... "Máme tu jeden takový nepěkný... ošklivá věc." Buď přímo z hlavní centrály v Santa Monice nebo z nějaké pobočky, to je v podstatě úplně jedno, dostal se na denní světlo dokument zcela mimořádné závažnosti, adresovaný Federální vládě Spojených států o chystané válce na Ukrajině, a to se všemi detaily. Čili - NATO vyprovokuje Rusko k invazi na Ukrajinu, vzápětí Rothschildův svět uvalí na Rusko drtivé sankce (uniklý dokument je přesně definuje), Rusko bude reagovat omezením dodávek zemního plynu především do Německa, o něhož jde hlavně, což zničí jeho ekonomiku. Ve finále z toho má profitovat americká ekonomika skrze posílený dolar a odliv evropského kapitálu do USA.

Onen dokument se stupněm utajení "Důvěrné", jehož pravost nelze zpochybnit, nese datum 25. ledna 2022, tzn. měsíc a den teprve před vstupem ruských ozbrojených sil na území Ukrajiny.

Že si nevymýšlím, dokládám citací z textu zmíněného dokumentu RAND CORPORATION, kde se mimo jiné uvádí:

Současný stav americké ekonomiky nenasvědčuje tomu, že by mohla fungovat bez finanční a materiální podpory z vnějších zdrojů. ... Hlavní překážkou je rostoucí nezávislost Německa. Ačkoli je stále zemí s omezenou suverenitou, již několik desetiletí důsledně směřuje ke zrušení těchto omezení a k tomu, aby se stalo plně nezávislým státem. ... Pokud jednoho dne Evropu opustíme, Německo a Francie budou mít dobrou šanci dosáhnout plného politického konsenzu. Pak se k ní za určitých podmínek mohou připojit Itálie a další země staré Evropy – především bývalí členové ESUO. Británie, která je v současné době mimo Evropskou unii, nebude schopna sama odolat tlaku francouzsko-německého dua.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Pokud se tento scénář uskuteční, stane se Evropa nakonec nejen ekonomickým, ale i politickým konkurentem Spojených států. Kromě toho, pokud budou USA po určitou dobu pohlceny domácími problémy, bude stará Evropa schopna účinněji odolávat vlivu východoevropských zemí orientovaných na USA. ... Zvýšení toku zdrojů z Evropy do USA lze očekávat, pokud Německo začne procházet řízenou hospodářskou krizí. ...

Současný německý hospodářský model je založen na dvou pilířích. Těmi jsou neomezený přístup k levným ruským energetickým zdrojům a k levné francouzské elektřině díky provozu jaderných elektráren. Význam prvního faktoru je podstatně vyšší. Zastavení ruských dodávek může dost dobře vyvolat systémovou krizi, která by byla zničující pro německou ekonomiku a nepřímo i pro celou Evropskou unii. ...

Díky našim precizním krokům se podařilo zablokovat uvedení plynovodu Nord Stream 2 do provozu, a to i přes odpor lobbistů z ocelářského a chemického průmyslu. ,,, Jediným schůdným způsobem, jak zajistit odmítnutí ruských energetických dodávek ze strany Německa, je zapojení obou stran do vojenského konfliktu na Ukrajině. Naše další kroky v této zemi nevyhnutelně povedou k vojenské reakci Ruska. Rusové zřejmě nebudou moci nechat bez odezvy masivní tlak ukrajinské armády na neuznané donbaské republiky. ... To by umožnilo prohlásit Rusko za agresora a uplatnit na něj celý předem připravený balík sankcí.

Putin se může na oplátku rozhodnout uvalit omezené protisankce – především na ruské dodávky energií do Evropy. Škody pro země EU tak budou zcela srovnatelné s těmi ruskými, v některých zemích – především v Německu – budou vyšší. Předpokladem pro to, aby se Německo dostalo do této pasti, je vedoucí role zelených stran a ideologie v Evropě. ... Němečtí zelení jsou silně dogmatickým, ne-li horlivým hnutím, což je poměrně snadno přiměje ignorovat ekonomické argumenty.

...

Stačí tedy rychle vytvořit mediální obraz Putinovy agresivní války, aby se Zelení proměnili v horlivé a tvrdé stoupence sankcí. ... Umožní zavedení režimu sankcí bez jakýchkoli překážek....

Kumulativní ztráty německého hospodářství lze odhadnout jen přibližně. I kdyby se omezení ruských dodávek omezilo na rok 2022, jeho důsledky budou trvat několik let a celkové ztráty by mohly dosáhnout 200-300 miliard eur. Nejenže to zasadí zničující ránu německé ekonomice, ale nevyhnutelně dojde ke kolapsu celé ekonomiky EU.

Nemluvíme o poklesu tempa růstu ekonomiky, ale o trvalé recesi a poklesu HDP jen v materiální výrobě o 3-4 % ročně po dobu následujících 5-6 let. Takový pokles nevyhnutelně vyvolá paniku na finančních trzích a může je přivést ke kolapsu. ... Euro se nevyhnutelně a pravděpodobně nevratně propadne pod úroveň dolaru. Prudký pokles eura následně způsobí jeho globální výprodej. Stane se toxickou měnou a všechny země světa rychle sníží jeho podíl ve svých devizových rezervách. Tuto mezeru zaplní především dolar a jüan. Dalším nevyhnutelným důsledkem dlouhotrvající hospodářské recese bude prudký pokles životní úrovně a růst nezaměstnanosti (jen v Německu až o 200 000-400 000 osob), což bude znamenat odliv kvalifikované pracovní síly a vzdělaných mladých lidí. Jiné destinace pro takovou migraci než Spojené státy dnes doslova neexistují."

Vidíte, hned v prvé větě je jasně řečeno, že k sanaci dluhů USA slouží slouhové z EU, tedy i z ČR, k tomu jsem se navíc dnes dočetl, že Ministerstvo vnitra se chystá občanům znepřístupnit všechny informace z ruských webů, abychom snad nezačali přemýšlet o obsahu sdělení vlády a neodhalili jejich lži. Rakušanovi lidé prý chystají zákon o blokování závadových informací na internetu kvůli možnému ohrožení národní bezpečnosti. Dokonce na to jdou tak chytře, že nezablokují samotný web, to si kvůli deklarované svobodě slova zatím přece jen nedovolí, ale ony informace českému občanu znepřístupní. Říkal mně kamarád „ajťák“, že technicky to není žádný problém. No, myslím, že nám nakonec bude pořádně horko i u studených radiátorů...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…