Filip (KSČM): Vystrčil si plete pojmy s dojmy

22.01.2022 6:32 | Komentář

„Pokud totalitní mocnost získává vliv a takové možnosti, že mu demokracie ustupují, viz v minulosti například Mnichovská dohoda a Adolf Hitler, tak to nevede k ničemu jinému, než k tomu, že své požadavky stupňují. Politika ústupku, politika hledání kompromisů v případě záměrů Ruska na rozšiřování území a rozšiřování jeho moci je naprosto špatná, nesprávná politika,“ sdělil ve svém rozhovoru pro Rádio Svobodná Evropa předseda Senátu Miloš Vystrčil. Slova, ale podivný závěr, zejména v tom, kdo komu ustupuje.

Filip (KSČM): Vystrčil si plete pojmy s dojmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Pan předseda si zásadně plete pojmy s dojmy. V září 1938 totiž ty jeho "demokracie" Hitlerovi neustoupily, ale paktovaly se s ním z ryzí vypočítavosti, resp. že i ony by nějaká ta území mohly anektovat. Jistěže včetně tehdejšího Československa, resp. České republiky. Že se tato průkazná zrada teď vydává za jejich ústupek ve snaze zachovat mír, to je už výsledkem cíleně pokřiveného výkladu dějin.

Stejně tak se nyní de facto tytéž demokracie a rovněž z vypočítavosti paktují s proamerickou ukrajinskou vládou. Schovávajíc se za prosazování demokratického blaha lidu Ukrajiny (hlavně abychom vás ochránili před válkou s Ruskem - přitom si nic jiného nepřejí) a z plna hrdla kydajíc špínu na Rusko, sledují jediný záměr - posunout hranici NATO na dostřel Ruské federace. Tedy přijmout Ukrajinu za řádného člena tohoto paktu. Bez ohledu na většinové mínění občanů, které evidentně hodlají postavit před hotovou věc a upřít jim právo vyjádřit se ke vstupu své země do NATO v řádném referendu.

Takže ano, pane Vystrčile, šablonu "Mnichov 1938 vs. Ukrajina 2022" je možné použít. Jen nesmíte lhát o tom, kdo koho ohrožuje a kdo usiluje o cizí území a na jeho území posílá své vojáky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…