Filip (KSČM): Za blbost se platí. A my se nedoplatíme

21.05.2021 4:31 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu ke kauze Vrbětice

Filip (KSČM): Za blbost se platí. A my se nedoplatíme
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Jsem dialektik, a proto je mi vlastní tvrzení, že vše souvisí se vším. A zvláště v politice se nic samo od sebe neděje. Sami vidíte, jak z nás všech udělali aktéři trapasu – akce Vrbětice – užitečné idioty. Vláda jim sedla na lep a zejména ministr vnitra Jan Hamáček horlivě odprezentoval vrbětické výbuchy a rádoby neomylně ukázal prstem na tzv. viníky. Víme, co krok po kroku následovalo.

A proč jsem užil dehonestující označení pro nás? Německý ministr zahraničí Heiko Maas nedávno uvedl v pořadu televizního kanálu Das Erste, v narážce na české aktivity ve zmíněné kauze, že Berlín chce vést s Ruskem dialog a udržovat dobré sousedské vztahy. Že nemá zapotřebí zapojovat se do konfrontačního humbuku proti Moskvě. Ano, čtete dobře, nazval ono tzv. drama, jak ho trapně prezentuje koalice Spolu nebo Piráti a STAN, humbukem.

Jinak řečeno - ten, kdo reálně určuje politiku EU, je právě Německo, a to nemá žádnou potřebu jakkoli poškozovat vzájemné dobré vztahy s Ruskou federací.

Dá se říct, že Němci z této umělé kauzy, resp. připitomělého lokajství Vlády ČR, našich služeb a většiny opozice, vytěžili maximum. Rusku dali jasně najevo, že jsou pro ně spolehlivým obchodním partnerem a že do byznysu nemíní zatahovat podivnou politiku. Spokojeně se usmívají, že těm v USA a Velké Británii zaprodaným Čechům budou moci prodávat ruský plyn a ropu. Samozřejmě s patřičnou přirážkou za blbost. Sousedi v SRN nám prostě dali lekci a přímo v reálu ukázali, jaký je rozdíl mezi politikou a směšným politikařením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…