Fischer (Pro Prahu): Přišel čas, aby Prahu řídili ti, kteří ji znají

25.09.2018 22:11

„Starostové Pro Prahu je kandidátka hnutí Pro Prahu, která shromáždila ve svých řadách na 15 starostů městských částí Prahy, a to velkých i malých. Jsou to starostové, kteří své MČ řídí minimálně dvě volební období. Vzhledem k tomu, jak je špatně řízeno hlavní město, přišel čas, kdy by Prahu měli řídit Pražané, kteří Prahu znají," říká Karel Fischer, lídr kandidátky.

Fischer (Pro Prahu): Přišel čas, aby Prahu řídili ti, kteří ji znají
Foto: Archiv KF
Popisek: Karel Fischer

Na kandidátní listině Starostů pro Prahu na Praze 1 je na osmé pozici ing. arch. Simona Felixová. Vedle práce architekta Simona Felixová působí na ČVUT.

Problémy Prahy vidí očima architekta a staroměstského rodáka. Kritizuje zastavení investic v metropoli. Za zcela zásadní jsou pro ni investice do dopravy a infrastruktury. Vedení města Prahy vytýká jeho neodbornost a nekoncepčnost. Ta má, bohužel, vliv na nepřetržitě zhoršující se dopravu. Jako obyvatelka Prahy 1 vnímá, jak je tato část města den ode dne zanedbanější.

"V dopravě se samozřejmě musí pokračovat ve výstavbě městského Pražského okruhu a navazujících radiálních komunikací. Bez nich nebude doprava v Praze nikdy fungovat. Kvalitní individuální automobilová doprava je totiž zásadním předpokladem kvalitní MHD.

Jako architektce a obyvatelce Prahy 1 mi vadí zejména její vylidňování. Dávno zmizely nebo postupně mizí malé obchody. Všichni obyvatelé centra Prahy 1 si stěžují na parkování a upozorňují na špatnou údržbu ulic a chodníků. Lidé střed města postupně opouštějí kvůli problémům, které s sebou nese turismus. Jsou jimi rušení nočního klidu a další negativa spojená s nočními podniky. Policie a strážníci přitom důsledně nepostihují přestupky. Procházka Václavským náměstím je doslova panoptikem díky bezdomovcům a narkomanům. Pro majitele bytů v centru Prahy je, bohužel, výhodnější své byty pronajmout a bydlet v jiných částech Prahy. Mnohem horší je, že stále více bytů skupují cizinci. Během posledních deseti let ubylo v Praze padesát tisíc obyvatel, zatímco počty turistů nepřetržitě rostou. Byty by se neměly stát „rychloobrátkovým“ bydlením pro cizince. Byla bych ráda, kdyby se nám podařilo tento negativní trend změnit.“ říká ing. arch. Simona Felixová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…