Fischerová: Komunikace se samosprávou obcí a měst je klíčová na všech úrovních

13.08.2013 13:58

Poslankyně Jana Fischerová zavítala v pondělí 12. srpna v rámci svých poslaneckých dnů na Pelhřimovsko, konkrétně do Červené Řečice a do Pelhřimova.

Fischerová: Komunikace se samosprávou obcí a měst je klíčová na všech úrovních
Foto: ods.cz
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Fischerová

Ve městě Červená Řečice se setkala se starostkou Zdeňkou Bečkovou a místostarostou Dušanem Obrancem, se kterými mluvila zejména o církevních restitucích a chodu města. V Pelhřimově pak navštívila starostu Leopolda Bambulu, místostarostu Tomáše Dufka a členy místní ODS. Společně řešili hlavně otázky týkající se samosprávy měst, obcí a jejich spolupráci s podnikatelskou sférou.

V dopoledních hodinách navštívila poslankyně Jana Fischerová vedení radnice v Červené Řečici, starostku Zdeňku Bečkovou a místostarostu Dušana Obrance. Seznámila se s činností města a následovala samotná jeho prohlídka. Diskutovali hlavně o církevních restitucích, protože bývalé zablokované církevní majetky zde tvoří skoro tři čtvrtiny všech pozemků, které obklopují město. Díky prosazení zákona o církevních restitucích by se mohly pozemky okolo Červené Řečice začít řešit a vedení města vyslovilo i přání do budoucna ohledně zjednodušení byrokracie mezi církvemi a samosprávou. „Majetkové vypořádání státu s církvemi je pro Červenou Řečici opravdu klíčové, protože pozemkové vypořádání by mohlo přinést do obce například i nové investory. Jsem moc ráda, že jsem měla možnost s paní starostkou Bečkovou a panem místostarostou Obrancem na toto téma hovořit a věřím, že se městu všechny jeho záměry podaří uskutečnit,“ říká poslankyně Jana Fischerová.

Dále se poslankyně Jana Fischerová sešla s vedením radnice v Pelhřimově, konkrétně se starostou Leopoldem Bambulou a místostarostou Tomášem Dufkem.

Poté následovalo i setkání se členy ODS na Pelhřimovsku. „Komunikace se samosprávou obcí a měst je velmi klíčová na všech úrovních. Pro mě osobně je velmi důležité nejen vyslechnout jejich záměry a problémy, ale zejména je pomoci řešit,“ dodává Jana Fischerová.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Fischerová - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.