Fleischer (SPR-RSČ): Komunistická strana USA a švédská lež

12.01.2019 10:09

Politický systém USA ovládají dvě strany. Republikánská, která si svůj název zaslouží, a demokratická, která by se ovšem podle svého chování a názorů, které prosazují její poslanci, měla přejmenovat na Komunistickou stranu USA.

Fleischer (SPR-RSČ): Komunistická strana USA a švédská lež
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Tato strana již existovala a byla zakázána jako úhlavní nepřítel demokracie. Současní poslanci této zatím sice nepřejmenované, ale jinak jasně komunistické strany prosazují mimo jiné vysoké daně. Pro podporu svých návrhů s oblibou uvádějí Švédsko a další severské země. Bohužel to, co předkládají veřejnosti je naprosto zkreslené a mimo realitu. Při svém obelhávání veřejnosti využívají především toho, že většina z jejich voličů neumí pořádně ani anglicky natož švédštinu.

Proto jsem se jako expert Republikánské strany pro otázku severských zemí rozhodl uvést vše na pravou míru.

Návrh amerických komunistů: Zvýšit daně na 70 procent.

Republikáni považují takové zdanění za podvazující ekonomický růst a zvyšující nezaměstnanost. Komunisté uvádějí, že ve Švédsku je růst 2,7 % zatímco v USA jen 2,2 %.  Zaměstnanost ve Švédsku 77,5 % a v USA jen 71 %.

Američtí komunisté prý nechtějí daně zvyšovat jen pro daně samé,  ale chtějí takto získané peníze použít na odstranění příjmové nerovnosti, boji proti klimatickým změnám,  poskytování zdarma zdravotní péče a vzdělání, tedy blahobytu pro všechny, kterého si už užívají nejen Švédové,  ale i ostatní Evropané.  Opírají se o práce komunistických badatelů Petera Diamonda a Emmanuela Saeze.

Republikáni uvádějí,  že přes obrovské zdanění ve Švédsku přesto nevedlo k odstranění příjmové nerovnosti, která je naopak vyšší než v USA.  Podle nich mohl tento model fungovat v minulosti, kdy švédská společnost byla bílá, výkonná atd.  Nepíše se rok 1980. Vycházejí nejen z teoretických prací, ale především z praxe Reaganomiky,  která přivedla USA ke dvě desetiletí trvajícímu rozkvětu.

Komunisté USA:  vysoké daně a z nich vyplývající benefity jako je péče o děti, vzdělání a zdravotnictví zdarma přidělované státem jsou lepší než větší příjem domácnosti,  které by tak musely samy nést odpovědnost, kterou z nich takto stát sejme.  Slibují,  že s penězi z daní nebude plýtváno,  ale že budou užity exektivně.

Republikáni – stát plýtvá,  což je vidět i dnes v ČR,  kde i v době ekonomického růstu jsou používány daně ne na zlepšení infrastruktury,  ale na zajištění volebních hlasů.

Komunisté USA: negativní vliv vysokého zdanění je kompenzován zajištěním té široké péče.

Republikáni: vysoké zdanění bohatších nevede k nižšímu zdanění chudších. Například ve Švédsku při enormním zdanění bohatších je zdanění nízkopříjmových pracujících větší než v USA,  Švédsko 45,6 %, kdežto v USA jen 34,3 %.

Pouze implementovat švédský model je nemožné.  Švédsko nepatrná populace, vysoce vzdělaná, rozvoj zajišťován původním obyvatelstvem.  USA – obrovská populace,  odlišná historie,  nízké vzdělání,  obrovské množství přivandrovalců,  jak obrovská by musela být jen administrativa,  která by pro 350 milionů obyvatel zajišťovala distribuci jako ve Švédsku pro 10 milionů.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…