Fleischer (SPR-RSČ): Nesmyslné globální potlačování tzv. šiřitelů nenávisti

08.09.2018 19:13

Jestliže fanatičtí teroristé zabijí člověka a stát se postaví proti těm, kteří vraždu a terorismus odsoudí, pak něco není v pořádku v celosvětovém měřítku. Nesmíme nahlas kritizovat teroristy. Co bude dál? Soudně nařízená lobotomie?

Fleischer (SPR-RSČ): Nesmyslné globální potlačování tzv. šiřitelů nenávisti
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Nenávist je dlouhodobá intenzivní emoce zaměřená proti určitému objektu. Často jí předchází silný impuls, otřes, zlom v životě člověka a je udržována při životě bolestí či hněvem.

Tolik Wikipedia o nenávisti. Tím také končí logický popis nenávisti a následují již globalistické žvásty o možnosti vzniku války, o bezdůvodné nenávisti jen pro neznalost atd. Čili i Wikipedia už je ”cinknutá” hňupy, kterým se lidově říká ”pravdoláskaři”, nebo také ”vítači” atd.

Jinde se píše o tzv. Šíření nenávisti na internetu a hned je to nálepkováno tzv. ”trollingem”. Ovšem trolling je něco zcela jiného a nemusí mít s nenávistí nic společného, což feťáci s absolvovanou filosofickou fakultou moc nechápou.

Pokud však začneme studovat nenávist v odborné literatuře, potvrdí nám logičtější popis této emoce vědci a psychologové.

Nenávist nemusí být nutně příčinou nízkého IQ, rovněž popis nenávisti, jakožto vtisknutá vlastnost depresivního člověka není příliš přesný popis. I deprese je dne již běžným jevem a nutně nevyvolává nějakou bezdůvodnou nenávist. Nenávist bez příčiny je jako déšť bez mraků.

Oč tedy jde?  Nenávist nikdy nemůže vzniknout bezdůvodně. Tedy pokud se jedná o psychicky zdravého a stabilního jedince.

Nenávist většinou vzniká vůči osobě, které bylo nenáviděnou jinou osobou nějakým způsobem hodně ublíženo, a to tak, že to mělo silné následky na vědomí a stav mysli člověka.

Malý kluk může dočasně, nebo stále nenávidět otce, či otčíma, protože jej bije, nebo bije jeho milovanou maminku. Nenávidět může dívka chlapce, který ji bezcitně opustí a navíc zesměšní. Anebo jednoduše můžeme jen nenávidět třeba fyziku, či matematiku atd.

Že by to vyvolalo válku? Určitě ne.

Muslimové, kteří spáchají sebevraždu za účelem zabití dalších lidí jiného národa a náboženství tak činí z lásky k Bohu. Zní to na dnešní dobu,  jako kdybych je hájil. Ne, nehájím terorismus, naopak. Tedy není tam jen nenávist ke křesťanům a nevěřícím, ale I jistá forma lásky k Bohu.

Tedy i tak se dá vyložit motiv hromadné vraždy, kterou spáchal terorista. Většinou labilní jedinec, který se dal zvyklat propagandisty, kteří jsou zase placeni zájmovými skupinami a těm právě jde o něco zlého a globálního. Ti jsou nebezpeční. Ne ta starší paní u televize, která pronese, že tyhle muslimy nenávidí, protože zavraždili už tolik lidí v Evropě. Bác. A paní je rázem větším zločincem, než onen vrah, pro jehož čin tato paní začala nenávidět muslimy.

Otázka zní: ”Nenáviděla by tato paní muslimy, pokud by ty teropristické činy nerealizovali?” A odpověď zní “Ne, ani by ji to nenapadlo”. A proč? Média jí přinesla zprávu a podala ji jako fakt – muslim zabil 300 lidí bombovým útokem, motivem byla nenávist ke křesťanům, atd.

Víme, že ne každý muslim je vrah, nebo potenciální vrah. Záleží na mnoha okolnostech.

Ovšem tady se zastavíme u té paní, která bude mít problémy, protože celý svět se o ní bude bavit, jako o osobě šířící nenávist. Co udělá ta paní? Půjde a zabije také někoho? Dost těžko.

Ovšem už se nikdo nebaví o těch zabitých oným nenáviděným muslimem....prostě to není podstatné, že muslim zabil, ale je podstatné, že paní nenávidí toho muslima, který zabil.

Markantní příklad v praxi je Syřanem a Iráčanem zabitý 35 letý Němec v Německém Chemnitzu. Lidé proti tomu demonstrovali. Objevilo se však bohužel mezi nimi pár blbů, kteří u toho hajlovali a rázem už nejde o vraždu člověka – 35 letého Němce, rukama dvou muslimů, jde o to, že ze 100 000 demonstrantů jich asi 50 hajlovalo. Smrt člověka proti symbolice minulého zla. Ale co zlo dnešní?

Většina dnes hajlujících mladíků, a to je nechci ospravedlňovat, nebude za pár let tyto věci dělat a budou z nich normální tátové, pracující lidé, kamarádi. Jistěže ale z některých také mohou být celoživotně psychicky narušené trosky, které nenávidí svět a lidi a někteří z nich skutečně mohou vykonat vraždu. Ovšem praxe hovoří, že počet vražd tzv. “fašistů” v dnešní době je nepatrná oproti počtu vražd imigrantů a především muslimů. Statistika. Nic víc. Zavřete tedy asi všechny statistiky a zavřete soudce a policisty, protože chtějí dostat vraha do vězení – šíří nenávist vůči nebohému vrahovi, který prostě “jen” zabil.

Nenávist bez důvodu neexistuje a nenávist u většiny lidí nevyústí vůbec v nic.

Nikdo z nás se nechce kriminalizovat. My, kteří věříme, se nechceme pošpinit zabitím člověka a porušením základního Desatera Božích Přikázání.

Někdy kolem roku 2010, kdy v Stockholmu před vánoci se odpálil Iráčan a původně chtěl odpálit i batoh s kovovými částicemi, které měly zabít cca 200 lidí v centru vánočního Stockholmu. Tehdy jsem čekal, jak budou reagovat švédská média a lidé na fakt, že muslim spáchal před vánoci tento čin. A jak to dopadlo? Gigantická demonstrace na Sergels Torg – náměstí v centru Stockholmu, kousek od místa činu. Demonstrace ale nebyla logicky proti terorismu. Byla proti mrtvému fašismu. V televizi si Švédové sypali hlavu popelem, že pomáhají málo muslimům a že brání, aby jich do země přišlo ještě víc, jejich rodinní příslušníci a to že bylo důvodem teroristického činu. Čili ve výsledku, terorista šel zabít Švédy, slavící křesťanské vánoce, ale vinu za to nesou Švédové, protože mu poskytli azyl, ale měli mu dát ještě víc...

Opusťme tuto větev tématu, která je logicky myslícím bytosmtem jasná.

Trolling je všem také jasný – jde o narušené jedince, kteří chtějí za každou cenu vytočit na diskusích co největší počet lidí. Proč? Baví se tím. Jsou škodolibí. Proto se na ně používá slovo ”skřet” které se švédsky řekne ”troll”. Trollové jsou ve švédských pohádkách zlí skřeti, kteří hází klacky pod nohy lidem, konajícím dobro. Kazisvěti a zlomyslní rejpalové. Myslíte, že i ten hloupý troll někdy někoho zabije? Většinou ne.

Naše pozornost se ale nebezpečně odsunuje od vážné hrozby narušení národní bezpečnosti nejen Česka, ale celé Evropy, USA a celého světa.

Přesto v médiích čteme nenávist vůči Trumpovi, vůči těm, kteří nenávidí teroristy...

Když si vzpomeneme na svá dětská léta, co jsme dělali, když nám někdo něco zakázal? Jako malé děti jsme se neovládali a nevzali věc jako fakt, ale postihly nás emoce – vtekali jsme se a nenáviděli zakazujícího tatínka, nebo maminku... Čili – ve výsledku byl zákaz ještě větším důvodem k ječení a brečení a zkrátka otravování života rodičů vzteklým děckem. Proč? Protože dítě se těšilo na film, ale zlobilo, a tak mu rodiče film zakázali. A protože dítě ječelo, dostalo ještě pár pohlavků...no to bylo něco. Vzpomínáte?

Dnes je situace ještě horší. Jsme již dospělí jedinci, sebevědomí, zkušení a máme za sebou něco, čeho se nám podařilo dosáhnout, každý to své. Jsme zkrátka velcí a máme svůj rozum. A v ten moment nám někdo jako Facebook násilím zalepí ústa a znemožní vyjádřit náš svobodný osobní názor. Něco, nebo někdo nás znepokojí drastickým činem a my to chceme vyjádřit na veřejnosti, ale v tom nám je sděleno, že jsme porušili pravidla jakési ”jejich komunity” a názor nesmíme sdělovat na svém profilu 30 dní.

A potom zase a pak zase. Psycholog by řekl, že je to kontraproduktivní,  protože vyslovení emoce světu uklidňuje, ale v tom nám někdo náš pokus o sebezklidnění a svěření se přátelům znemožní – násilně a z titulu moci – oni jsou majitelé serverů a dají ti ban. Hrají si na Boha. A to bude jejich osudem.

Mnoho lidí již ze sociálních médií odešlo a možná tento “boj se šířením nenávisti” je účelem hry mocných. Opět rozdělit lidi, které spojil Facebook napříč kontinenty a lidi se stejným názorem, kteří se přesvědčili, že to, co si myslí, není jen jejich subjektivní dojem, ale objektivní fakt, skutečnost, na níž se shodli dokonce i s Američanem, Němcem, Polákem, Rusem, Švédem…

To se ale asi někomu moc nehodí a proto spustí globální gigantické blokování profilů s neopodstatněným tvrzením, že šlo o reakci na “šíření nenávisti”.

Nenávist je nedílnou součástí lidské mysli, stejně jako láska, žal, radost. Začali jsme zastavovat možnost projevit hněv na veřejném médiu, začali jsme to “ztrestňovat”… Ministerstvo vnitra na to má vytvořen subjekt.

Chceme začít také měnit DNA lidí tak, že jim vyjmeme část lidského já – nenávist, zlobu? V podstatě se vracíme do dob lobotomie, někdy do roku 1941. Člověk, kterému byla provedena lobotomie po zákroku se mentálně dostává na úroveň dvouletého dítěte, není schopen chodit, mluvit, a pomočuje se. Ale je klidný jako beránek. Není toto cílem omezovačů svobody projevů na sociálních sítích? Není toto jiná forma lobotomie?

Vždyť zastavujeme logický odpor lidí proti hromadnému vraždění a navíc umísťování národů, mezi nimiž je těchto vrahů nejvíce a to do našich zemí.

Je to stejné, jako kdyby v roce 1939 byla zašita ústa všem lidem, kteří vyslovili větu “Ten Hitler přinese světu něco zlého”. Je to totéž, jako když fašisté začali lidi svážet jako dobytek do koncentračních táborů a někdo, kdo by proti tomu pronesl doma, nebo v hospodě někde v Čechách odpor, byl by umlčen, na 30 dní by mu byla zalepena ústa, aby nemohl kritizovat fašismus a Hitlerův vojenský režim.

Dnes se snaží skupinka muslimů ovládnout Evropu a USA protože nenávidí kapitalismus a civilizaci a nás, jakožto příslušníky ”zlého režimu” chtějí pozabíjet jako nevěřící nepravověrná prasata.

Pokud ovšem já napíši jen kritickou větu proti těmto teroristům, tak jsem považován naší civilizací za větší zlo, než ten, kdo teroristické vraždy skutečně vykoná.

Jsme na tom mnohem hůře, než v románu Orwella 1984. A od Facebooku se tento nesmysl šíří do dalších sítí a diskusí. Lidem se zalepují ústa. Těm, kteří mají odůvodněné obavy z reálného terorismu a těm, kteří svůj strach chtějí je vykompenzovat tím, že se svěří na sociální síti. Těm jsou na 30 dní zalepena ústa. Co bude následovat, bude-li toto tak dál pokračovat? Lobotomie? Nebo zase koncentrační tábory, kam budou sváženi “nesystémoví” lidé a “šiřitelé nenávisti”?

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…