Gabriel (ODS): Nezávislá justice a státní zastupitelství

28.02.2014 10:28

Ministryni Válkové se nelíbí tzv. "pražské kauzy". A tak tedy členka hnutí ANO nelenila a napsala nejvyššímu státnímu zástupci Zemanovi.

Gabriel (ODS): Nezávislá justice a státní zastupitelství
Foto: ANO
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Jak je to možné? Proč jste neobvinili nejlépe více a nejlépe ještě více politiků? Zajímavé a navíc v podtextu jako bych četl - blíží se další volby a hodilo by se to.

Možná naivně si myslím, že státní zastupitelství by mělo pracovat nepoliticky, nezávisle a obvinit kohokoli dle přísloví padni komu padni. Nestalo se tak doposud.

Jsou dvě možnosti. Buď není proč, tedy nejsou k tomuto obvinění důkazy, nebo na věci státní zastupitelství pracuje. V obou případech je vměšování paní ministryně nejen nevhodné, ale dokonce je to zasahování politiky do práce státního zastupitelství. Od hnutí, které říká, že orgány činné v trestním řízení mají pracovat nezávisle na politicích je to překvapivé. Nicméně, vzhledem k blížícím se volbám je to zajímavá ukázka toho, jak se snažit politicky ovlivnit práci státních zástupců. Nebo se snad pletu? Nebo přijde ještě nějaký dopis od paní ministryně i například předsedovi nejvyššího soudu?

Jan Gabriel, předseda OS ODS Praha 11

Bc. Jan Gabriel

  • BPP
  • ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Gabriel

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

10:04 Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

Zítra uplyne 20 let od vstupu CR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprá…