Gazdík (STAN): Ústecký kraj stále bojuje s mocenskými hrami uvnitř různých kandidátek

30.09.2016 9:40

STAN se vyjadřuje k situaci v Ústeckém kraji: Volby by neměly být narušovány.

Gazdík (STAN): Ústecký kraj stále bojuje s mocenskými hrami uvnitř různých kandidátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Prohlášení předsedy STAN Petra Gazdíka a krajského předsednictva k situaci odvolání kandidátů v Ústeckém kraji:

  • Volební soutěž by neměla být takto dramaticky několik dnů před volbami narušována. Nepřísluší nám posuzovat míru vnitřních sporů v hnutí Severočeši.cz, ale upření práva voličů rozhodnout se podle svého rozhodnutí o volbě kandidátky, která byla řádně registrována k volbám, jen na základě rozhodnutí jediné osoby, je nutné razantně odsoudit. Měly by tak učinit všechny demokraticky smýšlející politické subjekty v kraji. 
  • Tento právní akt zmocněné osoby je však podle dostupných právních posouzení nezvratný. Vyjadřujeme proto solidaritu všem kandidátům, kteří byli proti své vůli ze svobodné soutěže v krajských volbách vyřazeni. Stejná míra naší solidarity směřuje k paní senátorce Aleně Dernerové, která byla kandidátkou v senátních volbách spolu s kandidátem za hnutí STAN primářem MUDr. Jiřím Biolkem. 
  • Ukazuje se, že Ústecký kraj stále bojuje s mocenskými hrami uvnitř různých kandidátek, uzurpování zavedených názvů stran podnikavci, rozštěpením a nejednotou dokonce uvnitř kandidujících subjektů, postupy, které jsou na hraně práva, ale nepochybně mimo uznávaná pravidla ve slušné společnosti. 
  • Chceme spolu s těmi, kdo tyto praktiky odmítají stejně jako hnutí Starostové a nezávislí, přispět k tomu, aby se Ústecký kraj po těchto krajských volbách konečně vymanil z chapadel rozličných mafií a bezkrupolozních podnikavců, jejichž jediným motorem ovlivňovat krajskou politiku, jsou nízké osobní zájmy. Naše hnutí vděčí svým kandidátům, že jsme stabilní, nikým neovládanou skupinou starostů, komunálních politiků a občanů, kteří chtějí změnit poměry nejen v Ústeckém kraji. 
  • Zbývá nám jen doufat, že tento krok nezpůsobí lavinu právních sporů ohledně platnosti voleb, protože v takovou případě by tím hlavním poškozeným byli občani Ústeckého kraje a občani senátního obvodu Most.

Petr Gazdík, předseda hnutí Starostové a nezávislí
Petr Liška, krajský předseda STAN
Jiří Biolek, kandidát za hnutí STAN v senátních volbách obvodu Most

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.