Gazdík (STAN): Ústecký kraj stále bojuje s mocenskými hrami uvnitř různých kandidátek

30.09.2016 9:40

STAN se vyjadřuje k situaci v Ústeckém kraji: Volby by neměly být narušovány.

Gazdík (STAN): Ústecký kraj stále bojuje s mocenskými hrami uvnitř různých kandidátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Prohlášení předsedy STAN Petra Gazdíka a krajského předsednictva k situaci odvolání kandidátů v Ústeckém kraji:

  • Volební soutěž by neměla být takto dramaticky několik dnů před volbami narušována. Nepřísluší nám posuzovat míru vnitřních sporů v hnutí Severočeši.cz, ale upření práva voličů rozhodnout se podle svého rozhodnutí o volbě kandidátky, která byla řádně registrována k volbám, jen na základě rozhodnutí jediné osoby, je nutné razantně odsoudit. Měly by tak učinit všechny demokraticky smýšlející politické subjekty v kraji. 
  • Tento právní akt zmocněné osoby je však podle dostupných právních posouzení nezvratný. Vyjadřujeme proto solidaritu všem kandidátům, kteří byli proti své vůli ze svobodné soutěže v krajských volbách vyřazeni. Stejná míra naší solidarity směřuje k paní senátorce Aleně Dernerové, která byla kandidátkou v senátních volbách spolu s kandidátem za hnutí STAN primářem MUDr. Jiřím Biolkem. 
  • Ukazuje se, že Ústecký kraj stále bojuje s mocenskými hrami uvnitř různých kandidátek, uzurpování zavedených názvů stran podnikavci, rozštěpením a nejednotou dokonce uvnitř kandidujících subjektů, postupy, které jsou na hraně práva, ale nepochybně mimo uznávaná pravidla ve slušné společnosti. 
  • Chceme spolu s těmi, kdo tyto praktiky odmítají stejně jako hnutí Starostové a nezávislí, přispět k tomu, aby se Ústecký kraj po těchto krajských volbách konečně vymanil z chapadel rozličných mafií a bezkrupolozních podnikavců, jejichž jediným motorem ovlivňovat krajskou politiku, jsou nízké osobní zájmy. Naše hnutí vděčí svým kandidátům, že jsme stabilní, nikým neovládanou skupinou starostů, komunálních politiků a občanů, kteří chtějí změnit poměry nejen v Ústeckém kraji. 
  • Zbývá nám jen doufat, že tento krok nezpůsobí lavinu právních sporů ohledně platnosti voleb, protože v takovou případě by tím hlavním poškozeným byli občani Ústeckého kraje a občani senátního obvodu Most.

Petr Gazdík, předseda hnutí Starostové a nezávislí
Petr Liška, krajský předseda STAN
Jiří Biolek, kandidát za hnutí STAN v senátních volbách obvodu Most

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…