Globočník (SZ): Rád bych vlil novou energii do žil

31.01.2017 13:03

Zelení v Ústeckém kraji si zvolili nové vedení. Povede je Petr Globočník. Prioritami na další období jsou: zdravý život ve městech, dostatek moderních pracovních míst, kraj otevřený lidem, vzkvétající životní prostředí, zájmy a práva občanů. Nové vedení bude Zelené zastupovat dva roky.

Globočník (SZ): Rád bych vlil novou energii do žil
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

V čele pětičlenné rady bude stát Petr Globočník, lokální konzultant v agentuře pro sociální začleňování z Litvínova. Jeho místopředsedy budou Adam Souček, krajský úředník z Teplic, a Karel Karika, místostarosta městského obvodu Ústí nad Labem střed a místní aktivista. Dále v krajském vedení zasednou Štěpánka Hubertová, učitelka z Klášterce nad Ohří a Lenka Simerská z Litoměřic, socioložka, odbornice na rovné příležitosti a pracovní trh.

Hlavními tématy Zelených v Ústeckém kraji budou: čistý vzduch, nová, moderní pracovní místa, podpora místního a regionálního podnikání, obnova kraje po těžbě uhlí, dostupná zdravotní péče a kvalitní vzdělání, průhledné a zodpovědné hospodaření kraje, úřady otevřené lidem a neodmyslitelné téma Zelených ochrana přírody a krajiny. Stěžejní pro Zelené budou místní kauzy: spalovna v Komořanech, nekvalitně provedená dostavba dálnice D8 a možná bezpečnostní rizika, jež z toho plynou, sklad olejů v Ústí nad Labem-Vaňově, jezy na Labi či znovuzprovoznění oblíbené vlakové trati č. 097 Teplice-Lovosice.

Petr Globočník, předseda Zelených v Ústeckém kraji ke svému zvolení říká: “Rád bych vlil novou energii do žil a ukázal, že Zelení jsou pevnou politickou silou, která hlasitě a neoblomně hájí zájmy občanů. Dbá o podporu kvalitní a spolehlivé dopravy, malého a středního podnikání v regionu, tvorbu pracovních míst, či dostatek míst ve školkách.”

K programovému sjezdu Zelených Globočník dodává: “Našimi tématy jsou a budou zejména doly, ne squatty. Zelené v Ústeckém kraji zajímá těžba uhlí a dopady na zdraví obyvatel a životní prostředí. Téma squattingu rád přenechám svým pražským kolegům. Co se týče údajného obratu Zelených doleva, mým heslem je evoluce, nikoliv revoluce.”

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.