Gregorová (Piráti): Proč řeším Bělorusko

12.08.2021 21:41 | Komentář

Komentář na facebookovém profiu k plánu řízené migrace z Iráku

Gregorová (Piráti): Proč řeším Bělorusko
Foto: Repro FB
Popisek: Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti)

Nedávno jsem si trochu utahovala z českých “vlastenců” (neplést s vlastenci), kterým musí jít hlava kolem z toho, že kamarád Putina, Lukašenko, láká do Běloruska migranty z Iráku, aby je posléze svážel na hranice s Litvou a Polskem. Tímto gestem “trestá” tyto země za to, že se mu postavily a nijak se ho nebojí.

Přitáhla jsem tím opět otázky, proč řeším Bělorusko (či doplňte libovolnou jinou zemi) a nezajímám se o Českou republiku. Přesně toto je ten důvod - až tady bude velká uprchlická krize, bude pozdě a všichni budou nadávat na Evropskou unii, že nic neudělala...

Tady ale přichází dobrá zpráva dne (nebo další hořká pilulka ke zkousnutí, záleží, co si myslíte o EU): Irák po tlaku Evropské unie ruší lety do Minsku, které zosnovaly agentury Lukašenka pod falešnými sliby, a své občany - kteří jsou teď bezprizorně na hranicích - přiveze zpátky do země. (více ZDE)

Říkám sice dobrá zpráva, taky bych ale chtěla připomenout svoje slova z minula - nejvíce je mi líto těch samotných lidí, se kterými si mocní hrají jako s loutkami. Přitom jsou to lidé z masa a kostí, lidé, kteří mají svoje sny a potřeby.

Bc. Markéta Gregorová

  • Piráti
  • Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …