Grois (ČSSD): Pátý ročník závodu Znojmo Extreme 790 zdolají běžci 6. června

01.08.2019 7:37

Zpozornit by měli všichni sportovní nadšenci a fanoušci. Pátý ročník závodu ve výběhu na radniční věž Znojmo Extreme 790 se koná v sobotu 6. června 2020. Startovné opět poputuje na charitativní účely.

Grois (ČSSD): Pátý ročník závodu Znojmo Extreme 790 zdolají běžci 6. června
Foto: jangrois.cz
Popisek: Jan Grois (ČSSD)

„Když jsme v roce 2016 zakládali tento závod, hlavní myšlenkou bylo oslavit 790. výročí od povýšení Znojma na královské město a připomenout bohatou historii Znojma a jeho dominant. Teď budeme chystat už pátý ročník závodu, což je skvělé. Sportovně-charitativní akci si Znojmáci zamilovali, což mi dělá velkou radost,“ říká starosta Jan Grois, který byl u zrodu závodu a aktivně se ho každý rok účastní.

Detailní informace k závodu, datum registrace i to, koho závod příští rok podpoří, organizátoři oznámí na jaře 2020. „Pro velký zájem ze strany závodníků ale avizujeme termín konání už teď, aby si ve svém naplněném kalendáři nechali prostor na výběh na radniční věž,“ vysvětluje starosta Grois.

A jaký byl letošní ročník? Ohlédnout za ním se můžete díky novému videospotu, který najdete na webu www.extreme790.cz, na Facebooku i YouTube kanále Znojma. Přímý odkaz je ZDE.

Letošní závod přinesl traťové rekordy v jednotlivcích – mužích i ženách. V týmech věž nejrychleji zdolali Orli Znojmo, holky z Gladorku a Věžolezci. Výtěžek ze startovného, celkem 35 229 korun, putoval Sportovnímu klubu neslyšících Brno, kde hrají i Znojmáci. Neslyšící také vytvořili dva soutěžní týmy.

O ZÁVODU
První ročník závodu Znojmo Extreme 790 se konal v roce 2016 a byl součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům je prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá je tak nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Startovné putuje vždy na dobročinné účely. Závod organizuje město Znojmo. Více informací, detailní výsledky a kompletní fotogalerie ze závodu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…