Grois (ČSSD): Přijďte diskutovat o budoucnosti Zdravého města Znojma

22.03.2018 20:28

Každý občan Znojma a jeho příměstských částí může svými názory a podněty ovlivnit cestu budoucího rozvoje města.

Grois (ČSSD): Přijďte diskutovat o budoucnosti Zdravého města Znojma
Foto: jangrois.cz
Popisek: Jan Grois (ČSSD)

„Letos zveme pod záštitou projektu Zdravého města Znojma už na pátý ročník diskuzního fóra. Doufám, že se setkáme ve velkém počtu a že dorazí i ti, kteří se zatím ještě nezapojili. Tentokrát se sejdeme už v dubnu a jsem už teď zvědavý, jaké nové podněty od občanů zazní,“ říká Jan Grois, starosta města Znojma. Fórum Zdravého města (dále jen Fórum) proběhne ve čtvrtek 5. dubna od 16:00 hodin ve velkém sále budovy městského úřadu na náměstí Armády.

Výstupem Fóra bude stanovení deseti nejzásadnějších problémů města z pohledu obyvatel (tzv. „10P“). V úvodu budou přítomní seznámeni s postupem řešení desatera problémů města Znojma, které byly občany stanoveny na Fóru v loňském roce. „Po prezentaci výstupů budou následovat samotné diskuze, kde budou připraveni naši kolegové z městského úřadu v roli garantů a pomohou s formulací jednotlivých problémů,“ doplňuje program Jakub Malačka, místostarosta Znojma a také politik zodpovědný za projekt Zdravého města a připomíná, že občané se mohou zastavit u osmi tematických stolů. „Lidé se mohou vyjádřit ke všem osmi tematickým okruhům nebo jenom k jednomu, je to libovolné,“ říká místostarosta. 

Jednotlivými tématy jsou: občan a úřad; veřejná prostranství a budovy; doprava a infrastruktura; životní prostředí a odpadové hospodářství; místní ekonomika a podnikání; kultura a místní tradice, cestovní ruch; sociální oblast a zdravotnictví; vzdělávání, výchova a sport. Ani v letošním roce nebude chybět stůl mladých, kde žáci a studenti mohou formulovat problémy napříč všemi výše uvedenými oblastmi.

V rámci programu proběhne poděkování MŠ Pražská 80 a ZŠ náměstí Republiky, prvním dvěma školám na Znojemsku, které získaly certifikát Zdravá jídelna. Dále také znojemské mateřské školy odprezentují svůj projekt na téma Rozhýbejme děti mateřských škol. Přítomní svým hlasováním rozhodnou, který z projektů bude podpořen nejvyšší finanční odměnou.

V rámci doprovodného programu bude připravený stánek s fair trade produkty, stánek Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Znojmo, kde studenti nabídnou měření krevního tlaku, analýzu tělesného tuku, tělesné vody a podílu svalové hmoty. Cykloturistické cíle znojemského regionu bude prezentovat Cyklo Klub Kučera Znojmo, který zároveň představí i projekty Do práce na kole a Kola pro Afriku. Nebude chybět ani drobné občerstvení a tombola.

Fórum Zdravého města, které je součástí aktivit Zdravého města Znojma, je každoročně se opakující veřejné projednání, jehož cílem je získat co nejširší zpětnou vazbu od občanů. Účastníci se mohou vyjádřit k jakémukoli tématu, problému či oblasti, které je z jejich pohledu problematické a zaslouží si pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…