Hadrava (ANO): Svátek zesnulých si vyžádá zvýšený dohled strážníků

25.10.2018 22:48

Pražská městská policie i tento rok přistoupí k opatření v souvislosti s blížící se Památkou zesnulých. Od soboty 27. října až do neděle 4. listopadu budou její strážníci zajišťovat zvýšený dohled na pražských hřbitovech a v jejich okolí.

Hadrava (ANO): Svátek zesnulých si vyžádá zvýšený dohled strážníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Hadrava

„Tak jako každý rok, bude v příštích dnech na pražských hřbitovech a v jejich okolí mnoho návštěvníků. Bohužel výjimkou mezi nimi nebývají ani pachatelé trestné činnosti. Přes dvě stě strážníků proto bude dozorovat nejenom veřejný pořádek, ale bdít také nad ochranou majetku, osob i dopravní kázní. Kromě pěších hlídek se do kontrol zapojí i hlídky na koních. Městská policie rovněž zohlední prodlouženou dobu hřbitovů a dohled posílí i psovodi se služebními psy,“ uvádí Libor Hadrava, radní hl. m. Prahy pro bezpečnost a prevenci kriminality.

Jak radní, tak i vedení městské policie, současně upozorňují, že občané mohou ke své bezpečnosti přispět i vlastním chováním. Neměli by si dobře hlídat jen osobní věci, ale také se nevydávat na hřbitovy úplně sami, osamoceni setrvávat v jejich nejodlehlejších částech nebo je navštěvovat krátce po jejich otevření či těsně před uzavřením. Podezřelé chování neznámých osob by pak měli neprodleně oznámit policii. S plánovanou návštěvou by ale rovněž tak měli přihlédnout k povětrnostním podmínkám.

„Při výjezdech s hasičskými sbory jsem minulý rok na vlastní oči viděl, co na území pražských hřbitovů dokáže napáchat silný vítr. Za špatného počasí nebo nepříznivých větrných podmínek bych proto návštěvu doporučoval rozhodně odložit,“ dodává pražský radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice