Hamáček (ČSSD): Chceme být opět stranou pro lidi, znát jejich problémy a přání

05.09.2018 18:06

ČSSD dnes na Mírovém náměstí ve Stochově zahájila centrální kampaň před podzimními volbami do obecních zastupitelstev a třetiny Senátu.

Hamáček (ČSSD): Chceme být opět stranou pro lidi, znát jejich problémy a přání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček

Vedle předsedy strany a ministra vnitra Jana Hamáčka na tiskové konferenci vystoupili další zástupci sociální demokracie ve vládě, kteří představili své vize a priority ke zlepšení životní úrovně občanů v regionech.

„Chceme být opět stranou pro lidi, znát jejich problémy a přání. Nic z toho se ale v ministerských kancelářích nebo sálech poslanecké sněmovny nedozvíte. Proto jsou dnes všichni ministři ČSSD na krásném náměstí ve Stochově, proto budou stále více mezi lidmi,“ prohlásil předseda ČSSD Jan Hamáček s tím, že sociální demokracie má mnoho kvalitních kandidátů do Senátu a úspěšných komunálních politiků, kteří v řadě měst a obcí mandát obhajují.

ČSSD podpoří vlastní kandidáty centrální kampaní, která připomene základní hodnotové pilíře strany. Jde především o prosazování opatření na podporu zaměstnanců, seniorů, rodin s dětmi nebo matek samoživitelek. Klíčové návrhy, které mohou těmto skupinám obyvatel pomoci, prosazují sociální demokraté na vládní úrovni. U příležitosti 100. výročí zavedení osmihodinové pracovní doby ČSSD plánuje otevřít debatu o zkrácení pracovní doby o půl hodiny denně. „Český zaměstnanec v průměru pracuje o 400 hodin ročně déle než průměrný německý zaměstnanec, ale produktivita práce je na 60 % německé. Neplatí tedy přímá úměra, že čím více času v práci trávíme, tím více jsme produktivní,“ zdůraznil Jan Hamáček.

Zaměstnance plánuje ČSSD podpořit také dotažením návrhu na proplácení prvních tří dnů nemocenské, který Sněmovna schválila již v prvním čtení, nebo návrhem na placenou pětitýdenní dovolenou. „Pět týdnů dovolené se může někomu zdát jako samozřejmost, ale tak to zdaleka není. Češi dnes patří k národům, které pracují nejdéle v Evropě. Jsme na nejnižší hranici počtu dnů dovolené v rámci EU,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Klíčovou prioritou také je schválení sociálnědemokratického návrhu zákona o zálohovaném výživném, který by chránil děti před chudobou. „Nejsou to děti, které mohou za nezodpovědnost jednoho ze svých rodičů, který neplatí výživné. Stát už nemůže nadále jen přihlížet s rukama v klíně,“ připomněla naléhavost zákona Maláčová.

Vedle témat jako je bezpečnost a vyšší důchody bude ČSSD zdůrazňovat ochranu a obnovu památek, které jsou neodmyslitelnou součástí české národní identity a kulturního bohatství. „Pro sociální demokracii jsou památky důležitým symbolem občanské soudružnosti a určitým zdrojem zdravého národního sebevědomí. Proto budu usilovat o navýšení prostředků do dotačního Programu záchrany architektonického dědictví. Ten jen v roce 2017 rozdělil přes 232 milionů korun,“ řekl ministr kultury Antonín Staněk.

Velkou výzvou současnosti, na niž se chce ČSSD zaměřit, je problematika sucha a zadržování vody v krajině. „Prioritou ČSSD je zabezpečení pitné vody pro obyvatele. Následně pro energetiku i závlahu,“ prohlásil ministr zemědělství Miroslav Toman, jenž plánuje obcím a svazkům obcí rozdělit 800 milionů korun na výstavbu vodovodní infrastruktury.

Na tiskové konferenci k zahájení kampaně vystoupila také úspěšná sociálnědemokratická starostka Stochova Miloslava Becherová. „Podporujeme bytovou politiku. Město Stochov má v majetku více než 1 390 bytů. Peníze z nájemného vracíme zpět do domů, můžeme zateplovat nebo lidem poskytovat příspěvky na výstavbu. Hlavně nezvyšujeme nájemné. Myslím si, že se ve Stochově žije dobře,“ sdělila přítomným občanům starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…