Hanák (ČSSD): Obchvat obce Drasenhofen otevřen

09.09.2019 11:49

V sobotu 7. září 2019 byl slavnostně otevřen pětikilometrový obchvat dolnorakouské obce Drasenhofen. Za Jihomoravský kraj se akce zúčastnil náměstek hejtmana Roman Hanák.

Hanák (ČSSD): Obchvat obce Drasenhofen otevřen
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

„Otevření obchvatu Drasenhofenu jako dalšího úseku nové dálnice A5 představuje pro Jihomoravský kraj velkou výzvu. Investorem dálnice D52 na české straně je stát. Jihomoravská samospráva však dělá již mnoho let ve své kompetenci maximum pro to, aby bylo možné se po dálnici z Brna do Vídně dostat co nejrychleji,“ uvedl náměstek Hanák.

Dálnice A5 (Autobahn A5, Nord Autobahn) je rakouská dálnice o plánované délce 57,5 km. Dosud bylo dokončeno 48,5 km. Dálnice začíná severním okrajem Vídně (křižovatka Eibesbrunn) a vede severně do Poysbrunnu, odkud pokračuje silnice B7 až k hranicím s Českou republikou. V budoucnu by se měla propojit s dálnicí D52 a vytvořit tak plánované dálniční propojení Brna a Vídně. Výstavba pětikilometrového úseku započala v dubnu 2018. Náklady na jeho výstavbu byly cca 50 milionů eur, z toho 4,5 milionu eur spolufinancovala spolková země Dolní Rakousko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…