Hašek (ČSSD): Dnešní Ústřední krizový štáb v kostce

06.12.2021 21:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednání ÚKŠ

Hašek (ČSSD): Dnešní Ústřední krizový štáb v kostce
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Nynější covidová vlna zřejmě kulminuje, zdaleka však není vyhráno i přes první optimistická čísla poklesu nových případů, klíčová budou data za pondělí a úterý.

Vyhláška o povinném očkování zohlednila připomínky ÚKŠ a MV ohledně profesních skupin k tzv.zvláštnímu očkování(to je terminus technicus, prakticky jde o normální očkování,jaké už cca rok běží) - policisté, hasiči profesionální, dobrovolní (zařazení do JSDH) i podnikoví, občanští zaměstnanci našich bezpečnostních sborů, strážníci obecních a městských policií.

S kraji cestou Asociace komunikována možnost pomoci při budování kapacit očkovacích center a nově z iniciativy MV a HZS i možnost nasazení cca 650 dobrovolných hasičů z jednotek JPO2 a JPO3 na výpomoc do nemocnic a sociálních zařízení cestou požadavku krajských krizových štábů.

V souvislosti s šířením mutace omikron je třeba očekávat prodloužení různých opatření ve státech EU a v následujících měsících i koordinované podmínky pro vstup do EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…