Hašek (ČSSD): Jihomoravský kraj zřídil dobrovolně Registr smluv

06.01.2015 9:03

Od 1. ledna 2015 Jihomoravský kraj dobrovolně nad rámec zákona zřídil Registr smluv, na kterém budou krajský úřad i krajem zřizované organizace zveřejňovat objednávky, smlouvy a faktury na veškeré výdaje nad 50 tis. Kč.

Hašek (ČSSD): Jihomoravský kraj zřídil dobrovolně Registr smluv
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Vlastní Registr smluv zřizujeme jako další krok ke zvýšení transparentnosti práce krajské samosprávy, i když nám zákon takovou povinnost neukládá, protože se parlament nebyl dosud schopen dohodnout na jeho podobě. Po zřízení portálu Krajbezkorupce.cz v roce 2012, na kterém se opět nad rámec povinnosti ze zákona zveřejňovaly veškeré veřejné zakázky kraje a všech jeho organizací ve výši nad 500 tis. Kč, a po zapojení veřejnosti do tvorby krajského rozpočtu projektem Váš kraj, Váš rozpočet ( zvedl zájem o připomínky k rozpočtu kraje zhruba stonásobně), jde o pokračování snahy jihomoravské koalice ČSSD a KDU-ČSL o maximální transparentnost krajské politiky na jižní Moravě.

reklama

autor: Michal Hašek

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.