Hašek (ČSSD): Jsem hejtmanem kraje, který má vinný hrozen ve svém znaku, takže...

19.02.2016 17:52

V areálu Vinařství Škrobák v Čejkovicích vyvrcholil v pátek 19. února 2016 již 12. ročník odborné soutěže v řezu révy vinné. Ocenění nejlepším předal hejtman Michal Hašek.

Hašek (ČSSD): Jsem hejtmanem kraje, který má vinný hrozen ve svém znaku, takže...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Celkovým vítězem letošního ročníku soutěže a zároveň mistrem České republiky v řezu révy vinné se stal Jan Polehňa z Blatnice pod Svatým Antonínkem, který převzal symbolické zlaté nůžky z rukou jihomoravského hejtmana. Michal Hašek ocenil význam této soutěže zručnosti. „Jsem hejtmanem kraje, který má vinný hrozen ve svém znaku, takže kdo jiný než jižní Morava by měla podporovat vinaře, vinohradnictví, vinařství. Chci popřát přízeň všech, kteří rozhodují o vinařství a vinohradnictví - do příštích měsíců hlavně Poslanecké sněmovně a Senátu, aby novela zákona vinařství dopadla relativně dobře,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Soutěžící měli za úkol co nejlépe ořezat odrůdu tramín červený vedenou takzvaným rýnsko-hessenským způsobem. V soutěži se letos utkalo na sedm desítek žen a mužů, a to v kategoriích JUNIOR (žáci a studenti odborných škol a mládež do 21 let včetně) a ELITE (soutěžící starší 21 let). Akci zorganizoval Svaz vinařů ČR ve spolupráci se společností BS vinařské potřeby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu