Hašek (ČSSD): Sám za sebe, jako občan...

11.02.2021 9:53

I kdyby vláda udělala tisíc chyb, opozice dnešním odmítnutím podpory nouzového stavu dělá kardinální chybu a nahrává primárně premiérovi Babišovi a hnutí ANO.

Hašek (ČSSD): Sám za sebe, jako občan...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, bývalý jihomoravský hejtman a exšéf Asociace krajů ČR

Na místě opozice bych si vyžádal po úvodních slovech za vládu účast a vystoupení hlavní hygieničky a ředitele ÚZIS, aby podali Sněmovně informace jako odborníci. Následně bych formuloval podmínky vládě, za kterých bych podpořil prodloužení nouzového stavu o 14 dnů. Každý jiný postup znamená, že COVID-19 získal v opozici cenného spojence. A že vlastně nejde o naši zemi, o lidi, o naše životy a zdraví, ale jenom a pouze o porážku Babiše. Ale to je v této zoufalé situaci lidí i naší země opravdu slabý argument.

Vážení opoziční politici, poražte vládu v demokratických volbách, nikoliv uprostřed kruté bitvy s pandemií COVID-19 a jejími nebezpečnými mutacemi.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Premiér mne zklamal včerejší cestou do Srbska a zbabělým přehazováním zodpovědnosti na ministry vnitra a zdravotnictví. Včera měl být v ČR a jednat s opozicí jménem svojí vlády o podmínkách prodloužení nouzového stavu.

Přesto. Nebuďte dnes, vážení politici a soupeři z opozičních stran, jako Andrej Babiš. Klidně ostře kritizujte vládu, kritizujte komunikaci, kritizujte chaos. Ale nenechejte v tom lidi a náš stát jen kvůli pátečním novinovým titulkům, pár vteřinám pomíjivé večerní televizní slávy a jistě vábivému pocitu, že jste to Babišovi a jeho vládě konečně nandali. Nandáte to totiž úplně někomu jinému. Nandáte to těm, kteří v první linii nasazují zdraví a životy za záchranu pacientů. Nandáte to lidem, díky kterým ještě drží pohromadě (se zaťatými zuby a možná z posledních sil ) zdravotnictví či sociální služby. Hasičům, policistům, dobrovolníkům, prostě všem těm, díky kterým ještě funguje tento stát.

Byl jsem v minulosti v pozici koaličního i opozičního poslance. A nezávidím nikomu z Vás dnešní hlasování. Vzpomeňte si prosím před ním na Váš ústavní slib - "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.."

Věrnost republice a zájmu všeho lidu...?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

21:03 Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

Každoročně si začátkem května připomínáme osvobození Československa od německého nacismu v roce 1945…