Hašek: Hejtmané diskutovali se zástupci diplomatických sborů o vzájemné spolupráci

13.06.2014 8:18

Již potřetí se setkali členové diplomatických sborů v ČR s hejtmany českých a moravských krajů. Po roce se tak opakovalo setkání, které má za cíl trvale rozvíjet přátelské a vzájemně výhodné vztahy se všemi zeměmi na základě vzájemného respektu a úcty.

Hašek: Hejtmané diskutovali se zástupci diplomatických sborů o vzájemné spolupráci
Foto: red
Popisek: Setkání hejtmanů krajů České republiky s diplomatickým sborem

Kraje hrají a chtějí hrát ještě větší roli v tzv. ekonomické diplomacii, ale i při získávání investic do svých regionů.„Máme zájem i na rozvoji vědeckotechnických vazeb a kontaktů, na rozvoji školské a vědecké výměny, na diskuzi a otázkách týkajících se životního prostředí a dalších možných oblastí spolupráce“. Řekl po setkání s diplomaty Michal Hašek, předseda Asociace krajů ČR.

Setkání se zúčastnilo  téměř 40 diplomatů mimo jiné například z Číny, Izraele, Rumunska, Venezuely, Lotyšska, Slovenska, Rakouska, Mexika, USA, a dalších zemí a s hejtmany se v diskuzi věnovali současnému situaci v ČR. „Je jednou z prvořadých povinností hejtmanů  napomáhat ekonomickému rozvoji a spolupráci a tím i zaměstnanosti ve svých krajích“. Doplnil na závěr setkání předseda asociace krajů Michal Hašek.

„Mohu za sebe i za ostatní hejtmany vyjádřit naprostou připravenost podílet se na rozvoji konkrétních vazeb a projektů, budeme maximálně spolupracovat s našimi zahraničními partnery. Věříme, že z dnešního setkání vyplyne řada konkrétních poznatků a možností vzájemné spolupráce a že v nejbližší době budou hejtmani vítat diplomaty ve svých krajích“. Uzavírá předseda asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

reklama

autor: Asociace krajů ČR

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…