Hašek: Nač ten spěch? aneb Práce kvapná, málo platná...

28.10.2022 16:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dalšímu vývoji kauzy transformace jihomoravského krajského zdravotnictví

Hašek: Nač ten spěch? aneb Práce kvapná, málo platná...
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Další posun v kauze pokusu o kvapnou transformaci jihomoravského krajského zdravotnictví. Vedení kraje pouhých devět  dnů (včetně prodlouženého víkendu se státním svátkem) před projednáním v Zastupitelstvu rozeslalo do nemocnic první (a asi jediné) info o záměru vzniku jediné krajské akciovky. A co v ní mimo jiné najdeme?

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Že se prakticky veškeré rozhodování o podstatných věcech přesune ze Zastupitelstva JMK na Radu JMK jako valnou hromadu a.s. Namísto 65 volených zástupců občanů jenom 11 "vyvolených" (připomínám, že aktuálně ani ne vítězů voleb). A co mne dorazilo úplně je poznámka o tom, že se v dozorčí radě možná najde teplý flek nejen pro koaliční zastupitele, ale i "část" těch opozičních.

Takže TRAFIKY. Za co asi ? Kdo bude mezi opozičními zastupiteli tím Jidášem, který "prodá" krajské špitály a jejich zaměstnance za teplé místečko v dozorčí radě? Doufám, že se nikdo takový příští čtvrtek v Brně nenajde. A nejen mezi opozičními zastupiteli.

I ti "koaliční" by se neměli nechat ohnout, aby odhlasovali horkou jehlou a bůhví jak a proč sepsanou "transformaci" krajských nemocnic do jedné krajské akciovky. Nač ten spěch? Předcházet má řádná debata, posouzení všech variant, a následovat má výběr té nejlepší a pro kraj a pacienty nejvýhodnější. Ne nadarmo se říká, že práce kvapná málo platná...

(Komenský to řekl ještě jadrněji.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Ať už vědomě nebo z hlouposti pracujete proti ČR, probuďte se

18:09 Farský (STAN): Ať už vědomě nebo z hlouposti pracujete proti ČR, probuďte se

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.