Havířov má další dvě tenisové haly

29.11.2021 20:51 | Tisková zpráva

Ve městě je aktuálně pět krytých tenisových kurtů

Havířov má další dvě tenisové haly
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Rovnou dvě nové tenisové haly minulý týden slavnostně otevřelo vedení města Havířova. 

Anketa

Těšíte se, až se kabinet Petra Fialy ujme vlády?

5%
91%
hlasovalo: 15146 lidí
Jednu na Šumbarku a druhou v Životicích. Zbrusu nové haly budou sloužit jak špičkovým hráčům tenisu, tak široké veřejnosti.  Náklady na výstavbu obou sportovišť činily kolem 50 milionů korun.

„Výstavba obou tenisových hal je v souladu s Akčním plánem na období 2020 – 2021 k Plánu rozvoje sportu města Havířova v letech 2018 – 2025 s tím, že poskytnutí dotace z rozpočtu statutárního města Havířova bylo podmíněno poskytnutím dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a zapojením vlastních finančních zdrojů klubů. Tyto podmínky byly splněny.  Tenisový klub Havířov, z.s. na Šumbarku přispěl na svou halu částkou 444 744 korun, město Havířov částkou 6 353 298 korun a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 14 348 789 korun. Celkem jde tedy o částku 21 146 831 korun,“ upřesnil náklady na výstavbu jedné z hal náměstek pro ekonomiku a správu majetku Ondřej Baránek.

Krytá tenisová hala v městské části Havířov-Šumbark nabízí návštěvníkům nový tenisový kurt s pružným polyuretanovým povrchem a tribunu pro 70 diváků. Výsledkem celé investiční akce je tenisová hala splňující podmínky pro pořádání tenisových turnajů na nejvyšší úrovni. Město Havířov tak získalo kvalitnější podmínky pro výchovu špičkových hráčů v mládežnických kategoriích i v zimní halové sezóně a havířovští občané i házenkářské, florbalové, fotbalové a badmintonové sportovní kluby nyní mohou sportovat v multifunkčním zařízení, které ve městě chybělo.

„Co se týče nákladů na kurt v Životicích, Tennis Hill Havířov z.s. přispěl částkou 4 549 761 korun, město 6 000 000 korun a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 21 346 670 korun. Náklady celkové činily 31 896 431 korun. Výstavbou tenisové haly v Životicích došlo k rozšíření počtu kurtů z šesti na osm. Především v zimních měsících byla absence dalších kurtů velmi výrazná, neboť kapacita nafukovací haly byla zcela zaplněna a děti tak byly nuceny trénovat méně často, což mělo vliv na jejich výkonnost. Rozšířením areálu došlo k navýšení kapacity o 100 procent oproti současnému stavu. Nová tenisová hala zcela splňuje normy Mezinárodní tenisové federace, což umožní klubu se ucházet o pořádání prestižních tenisových turnajů pro děti a mládež,“ doplnil náměstek Ondřej Baránek.

„Mám velikou radost, že se v letošním roce se podařilo dokončit výstavbu dvou tenisových hal. Aktuálně máme v Havířově pět krytých tenisových kurtů se stejným tvrdým povrchem a mohou se zde pořádat větší mládežnické turnaje vyšší kategorie. Věřím, že i díky těmto halám budou moci všichni zájemci o tento krásný sport trénovat celoročně a že vychováme v Havířově další tenisové talenty. Touto výstavbou, jak je zmíněno v Akčním plánu rozvoje sportu na roky 2020-21, je potřebnost prostor pro tenisový sport v Havířově naplněna, a já se těším, že se nám bude i nadále dařit rozvíjet sportovní infrastrukturu na území našeho města,“ řekl radní pro sport Daniel Vachtarčík.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…