Havlová (VV): Šok aneb Žádný pejskař nemůže mlčet

10.02.2014 6:26

Není důležité, jakého pejska máme, ale jaký k němu máme vztah. Pro většinu z nás je to další člen rodiny nebo alespoň pracovní společník, pro naše děti mazlíček a ochránce.

Havlová (VV): Šok aneb Žádný pejskař nemůže mlčet
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Poslankyně za hnutí Úsvit přímé demokracie Olga Havlová

I když nejsme výjimkou a máme mezi sebou některé trýznitele zvířat, jsou to naštěstí jen odsouzení hodné výjimky.

To co se však děje, v Olympijském městě Soči, mě přímo šokovalo a protože nemám žádné možnosti jak tomu zabránit, nemohu mlčet a mám potřebu se s vámi o svůj pocit podělit.

Chápu, že potulní pejsci jsou problém v každé obci, ale většinou jsou to neškodná zvířátka, která jen nemají svého majitele. Většina měst si s tímto problémem neví rady, protože vše je otázka peněz. To, co se však děje v Soči, mne po přečtení článku biatlonisty Michala Šlesingra šokovalo.

Tam totiž provádí odchyt potulných psů a koček a likvidují je absolutně nehumánním způsobem.

Prostě je tráví. Kdo zažil u pejska otravu ví, v jakých bolestech a jakou dobu pejsek trpí. Je to strašná smrt, než dojde k poškození jater a ledvin, které ztratí funkčnost a zapříčiní smrt. Mnohem přijatelnější by bylo jejich utracení nebo odstřel. Postup tamních orgánů je odsouzení hodný a jen dokazuje, jakou má v Rusku cenu život. Souhlasím s panem Šlesingrem, který to nazval: „Je to divadlo bezpráví a lidské omezenosti.“ Věřím, že u nás by k něčemu takovému nemohlo dojít. Naši ochránci zvířat by to nedopustili a stále ještě patříme k lidem, kteří neztratili cit a považují pejsky a kočky za živé tvory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…