Hečko (ČSSD): Královéhradecký kraj je druhým nejlepším Místem pro život

03.09.2020 20:20

Porota unikátního srovnávacího průzkumu Místo pro život 2020 udělila Královéhradeckému kraji druhé místo. Lépe dopadlo pouze hlavní město Praha.

Hečko (ČSSD): Královéhradecký kraj je druhým nejlepším Místem pro život
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Tento projekt vyhodnocuje životní podmínky v jednotlivých krajích a snaží se upozorňovat na nejlepší regiony České republiky. Královéhradecký kraj získal loni prvenství.

„Královéhradecký kraj nadále zůstává na špičce. K jeho největším přednostem patří dobrá bezpečnostní situace, nízká kriminalita, kvalitní zdravotní péče, dobré podmínky pro trávení volného času a čisté životní prostředí. To, že nás předběhla pouze Praha se svými nesrovnatelnými možnostmi pracovního uplatnění i trávení volného času, je skvělá vizitka pro nás všechny,“ hodnotí výsledky průzkumu radní pro regionální rozvoj Pavel Hečko, který dnes ocenění pro Královéhradecký kraj přebíral.

K dalším přednostem kraje patří podle průzkumu kvalitní sociální služby, nadprůměrný počet lékařů a lékárníků, nízká průměrná nemocnost nebo hustá síť knihoven.

Prostor pro zlepšení naopak autoři výzkumu vidí v rozvoji občanské společnosti, zájmu občanů o aktivní účast v samosprávě nebo úspěšnosti studentů u státní maturitní zkoušky.

Subjektivní spokojenost lidí se životem v kraji je dokonce vůbec nejvyšší z celé republiky. Obyvatelé jsou maximálně spokojeni jak se stavem životního prostředí, možnostmi volnočasových aktivit, tak třeba i s pracovními podmínkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…