Hejtman Běhounek: Nová vozidla pro policii budou pořízena z vybraných kaucí

12.08.2018 19:15

Dva účelové automobily určené pro kontrolu silniční dopravy pořídí na začátku příštího roku Kraj Vysočina pro Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina.

Hejtman Běhounek: Nová vozidla pro policii budou pořízena z vybraných kaucí
Foto: c-m-t.cz
Popisek: Jiří Běhounek, hejtman kraje Vysočina

Podle informací hejtmana kraje Jiřího Běhounka bude policie speciální vozy využívat pro dohled nad bezpečností silničního provozu a řešení mimořádných situací. „Vozidla s vinstalovanými mobilními pracovišti pro technickou kontrolu vozidel budou pořízena z vybraných kaucí, které policie ukládá a kraj vybírá za porušování předpisů v dopravě,“ vysvětluje hejtman Jiří Běhounek.

Zatímco v roce 2015 bylo na území Kraje Vysočina uděleno policií 218 kaucí v celkovém objemu 4,2 miliónu korun. O dva roky později se číslo o 66 případů zvýšilo a kauce byly vyměřeny ve výši téměř sedmi miliónů korun.

Koncem prázdnin bude jasné, kdo dva účelové automobily pro kontrolu silniční dopravy s mobilním pracovištěm schopným provádět silniční kontroly pro Kraj Vysočina dodá. Specifikace vybavení a parametrů je dána potřebami policie. Aktuálně jde o provedení policejní mikrobus 4x4.

Kraj Vysočina podobné vozidlo krajskému ředitelství policie pořídil už v roce 2016, stejně jako nyní jej koupil z peněz získaných z vybraných kaucí nařízených při řešení dopravních přestupků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice