Hejtman Bernard: Izrael je velmi inspirativní země

04.11.2017 22:47

Velvyslanec Státu Izrael v České republice pan Daniel Meron se v pátek 3. listopadu setkal s hejtmanem kraje Josefem Bernardem a náměstkyní hejtmana Ivanou Bartošovou. Jednalo se o zdvořilostní setkání v rámci cest pana velvyslance po krajích a při té příležitosti se hovořilo také o plánované cestě zástupců Plzeňského kraje do Izraele.

Hejtman Bernard: Izrael je velmi inspirativní země
Foto: archiv Josefa Bernarda
Popisek: Josef Bernard

Plzeňský kraj je podle slov pana velvyslance jeden z posledních, který ještě nestihl za dobu svého působení navštívit, ale soukromě již v Plzni několikrát byl. Velvyslancem Státu Izrael se pan Daniel Meron stal březnu letošního roku. V úvodu setkání hejtman Josef Bernard zmínil velmi vřelé vztahy mezi Plzeňským krajem a Izraelem a připomněl také svoji návštěvu v Muzeu Dr. Šimona Adlera na Šumavě.

„Plzeňský kraj se velmi zajímá o to, jakým způsobem Izrael přistupuje k inovacím nebo ke vzdělávacím projektům ve školství. Rádi bychom proto Izrael navštívili a poznali, jak Izrael postupuje v oblastech jako je školství, zdravotnictví nebo hi-tech technologie. Je to velmi inspirativní země," uvedl hejtman.

Pan velvyslanec přislíbil pomoc při zorganizování návštěvy zástupců kraje v Izraeli a doporučil také kontaktovat českou ambasádu v Tel Avivu, která je schopna doporučit a zprostředkovat konkrétní setkání. Konkrétní termín návštěvy na setkání nepadl, ale bude předmětem jednání s ambasádou. Dále se hovořilo o zaměstnanosti a nedostatku pracovních sil v České republice, o směřování a rozvoji průmyslu, struktuře obyvatelstva, vzdělávání a rekvalifikaci pracovníků.

Na závěr návštěvy se pan Daniel Meron podepsal do pamětní knihy a vzájemně si s hejtmanem předali drobné dárky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu