Hejtman Červíček: Diskutovali jsme o sílícím vlivu mutace Omikron

22.12.2021 17:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke covidu.

Hejtman Červíček: Diskutovali jsme o sílícím vlivu mutace Omikron
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Na videokonferenci s ministerstvem zdravotnictví jsme probírali aktuální vývoj epidemické situace. Pokračující pokles počtu nových případů potvrzené nákazy lze již považovat za trend této vlny mutace Delta. Platí to i v Královéhradeckém kraji, kde je aktuální počet nových případů z pohledu 7denního intervalu 3647, tedy 521/ den. 

Současně jsme ale diskutovali i o sílícím vlivu mutace Omikron, jejíž dosavadní projevy, tak jak se k nám dostávají z různých zemí, kde je již v plném proudu, se také různí.

Pokud budou v důsledku šíření se nové mutace pouze narůstat čísla nových případů, ale nezpůsobí to větší zátěž nemocnic, jsme schopni to zvládnout i za současného režimu. Pokud by však hrozil zásadnější nárůst hospitalizovaných v souvislosti s nákazou Covid-19 /Omikron je třeba být připraveni.

Proto bez ohledu na aktuální pozitivní vývoj v našem kraji nebudeme jenom čekat, jak se to vyvine, ale považuji za úkol svůj a kolegů z pracovní skupiny COVID, abychom do konce roku připravili náš krajský zdravotnický systém na případnou potřebu hospitalizace většího počtu pacientů, než je dosavadních 216.

A začali jsme na tom pracovat už dnes i v rámci setkání s řediteli krajských nemocnic, jejímž hlavním programem měly být připravované systémové změny, ale budeme se zabývat i výše uvedenou přípravou a možnostmi (zejména jak zajistíme dostatek zdravotnického personálu a lůžek) nad rámec již aktuálně nastavených kroků, jakými jsou například navýšené kapacity testování a očkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Ať už vědomě nebo z hlouposti pracujete proti ČR, probuďte se

18:09 Farský (STAN): Ať už vědomě nebo z hlouposti pracujete proti ČR, probuďte se

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.