Hejtman Čunek: Chceme ve školách vytvářet atmosféru, která umožní hledat přirozená řešení

14.01.2019 7:31

Zlínský kraj zahájil cyklus vzdělávání pro ředitele škol o palčivých problémech současnosti.

Hejtman Čunek: Chceme ve školách vytvářet atmosféru, která umožní hledat přirozená řešení
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

Přivítáním odborníka světového významu – egyptologa Miroslava Bárty, ředitele Českého egyptologického ústavu, který se zabývá vývojem starověkých civilizací a také příčinami jejich kolapsů, zahájil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek společně s radním pro školství Petrem Gazdíkem vzdělávací cyklus pro ředitele krajských škol. Přednáška s následnou besedou se konala v prostorách Střední průmyslové školy Otrokovice.

„Úkolem školství není jen budovat sály a zateplovat školy, ale dát také ředitelům škol informace, které jim pomůžou dobře školy řídit a správně vzdělávat v době, kdy společnost vymírá. Chceme ve školách vytvářet atmosféru, která lidem umožní hledat správná přirozená řešení a nenechat se zotročovat byrokracií," řekl hejtman Jiří Čunek.

Pozvání profesora Bárty nebylo náhodné. Tento uznávaný egyptolog a archeolog se zabývá mimo jiné také studiem příčin kolapsů vyspělých civilizací a své poznatky prezentuje nejen ve vědeckém prostředí; přednáší také pro manažery světových firem či pro americkou armádu.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

„Považuji za důležité dát ředitelům škol příležitost osobně se setkat s lidmi jako je Profesor Bárta, který je na pozici světové vědy a zároveň je ve světě vnímán jako výkladní skříň české vědy. Tento formát setkávání je pro osobnostní rozvoj lidí, kteří zodpovídají za vzdělanost mládeže důležitější, než se seznamovat jen s legislativními změnami nebo s tím, jak žádat o dotace," řekl radní Petr Gazdík.

Zlínský kraj bude podle Petra Gazdíka podobné přednášky pro ředitele škol s besedami nyní organizovat dvakrát ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …