Hejtman Čunek: Mnozí politici vymyslí virtuální problém, a pak proti němu bojují

12.12.2017 13:44

Vyjádření hejtmana Jiřího Čunka ke spekulaci o přemístění nemocnice ze Zlína

Hejtman Čunek: Mnozí politici vymyslí virtuální problém, a pak proti němu bojují
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

Hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek reaguje na tiskovou zprávu, kterou dnes vydalo statutární město Zlín s názvem "Přemístění nemocnice ze Zlína? Důrazně odmítáme, vzkazuje město."

„Tak to v politice chodí. Mnozí politici vymyslí virtuální problém, a pak proti němu bojují.  Na základě dotazu, jak budeme postupovat v Baťově nemocnici, jsem odpověděl, že v tuto chvíli projektanti zvažují několik variant. Je to vybudování centrálního objektu za cca 2 mld. korun ve stávající nemocnici nebo také na jiném místě ve Zlíně. Ano, jeden z námětů projektantů byl, za předpokladu dostavby dálnice D49 a obchvatu města Zlína, v holešovské zóně. Všechny záměry však musí posoudit vedení nemocnice a následně krajské zastupitelstvo. V tuto chvíli není s čím souhlasit či nesouhlasit. Za posledních 17 let ani vedení kraje, ani vedení města Zlína nezabránilo masivním ztrátám v hospodaření KNTB a to až tak, že nemocnici hrozil konkurz. Bylo to tím, že do řízení nemocnice mluvil kde kdo. Sděluji, že pod mým řízením kraje není předsedovi představenstva MUDr. Radomíru Maráčkovi i všem ostatním ředitelům do jejich činnosti zasahováno pro důsledné udržení jednotnosti řízení. Pokud se ale ukáže, že některý ředitel úkoly neplní a funkci nezvládá, bude vyměněn. Tento model se osvědčil tím, že KNTB hospodaří v kladných číslech a odborně se bude jen zlepšovat. Koncepce organizace zdravotnictví ve Zlínském kraji (Baťova nemocnice, Vsetínská nemocnice, Kroměřížská nemocnice, Uherskohradišťská nemocnice) bude projednána nejen se zastupiteli kraje, ale i s vedením všech dotčených měst."

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky