Hejtman Grolich: Mezi vítěze kraj přerozdělí 230 tisíc korun

10.02.2023 10:01

Za chytré nápady, jak pomoct přírodě, bude i v letošním roce možné získat odměnu. Jihomoravští radní schválili (8. února 2023) záměr vyhlásit druhý ročník soutěže Cena za krajinu 2023.

Hejtman Grolich: Mezi vítěze kraj přerozdělí 230 tisíc korun
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Během února dojde k oficiálnímu vyhlášení druhého ročníku, soutěžící se budou moci hlásit od 1. března do 30. dubna 2023. Vítěze v jednotlivých kategoriích kraj oznámí v září 2023, přerozdělí mezi ně celkem 230 tisíc korun. 

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21900 lidí

Zapojit se mohou už uskutečněné projekty na území jižní Moravy, které mají pozitivní dopad na zadržení vody v krajině, adaptaci krajiny na změnu klimatu a podporu biodiverzity. „Chceme ocenit všechny, kteří se o naši krajinu starají. Chceme také inspirovat všechny obce, firmy i jednotlivce a ukázat jim, že když se to udělá dobře i malé projekty můžou krajině pomoct. Výsledky soutěže jsou taky důležitou zpětnou vazbou pro náš kraj, jestli naše podpora míří správným směrem,“ prohlásil jihomoravský hejtman Jan Grolich.

„První ročník Ceny za krajinu se v minulém roce dočkal velkého ohlasu. Letos jsme na něj navázali a na základě zkušeností a zpětné vazby upravili pravidla soutěže. Zavedly se dvě nové kategorie: ‚komplexní projekty‘ a ‚jednotlivá opatření‘, do kterých lze projekty přihlašovat. V obou kategoriích se pak mohou vítězové opět těšit na finanční odměnu. Domluvili jsme se navíc s pořadateli Adapterra Awards a rozšíříme kategorie jejich soutěže o regionální ocenění pro projekty z Jihomoravského kraje ze zastavěného území měst a obcí - budovy a veřejná prostranství,“ dodal náměstek pro životní prostředí Lukáš Dubec. Udělovat se bude i Cena veřejnosti v hodnotě 50 tisíc korun.

Úspěšné projekty z loňského roku si mohou lidé prohlédnout ZDE, na stránkách postupně naleznou i informace k aktuálnímu ročníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…