Hejtman Grolich: Přes všechny překážky existují podnikatelé, k nimž si zákazníci vždy najdou cestu

25.10.2021 18:09 | Tisková zpráva

Dne 25. října 2021 byly na Krajském úřadě Jihomoravského kraje slavnostně vyhlášeny výsledky 20. ročníku ceny „Spokojený zákazník Jihomoravského kraje“.

Hejtman Grolich: Přes všechny překážky existují podnikatelé, k nimž si zákazníci vždy najdou cestu
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

Národní cenu zde nově v pěti oborech (Výroba a prodej potravin a nápojů; Výroba a prodej obuvi, oděvů a textilií; Zakázková výroba, odborný prodej a opravy výrobků; Stavební činnost, architektura a související služby a Stravování, pohostinství, ubytovací služby a cestovní ruch) získalo celkem 13 podnikatelů. Velká většina těchto podnikatelů se řadí do kategorie drobných živnostníků nebo malých či rodinných firem, 53 % z nich zaměstnává méně než 10 lidí.

Udělení cen proběhlo pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Jana Grolicha a s podporou Jihomoravského kraje. „Máme v kraji spoustu šikovných lidí, kteří nám ostatním vždycky ukazují cestu z krize. Důkazem jsou i letošní výsledky soutěže. Potvrzují, že přes všechny překážky na jižní Moravě existují úspěšní podnikatelé, ke kterým si věrní zákazníci vždy najdou cestu,“ konstatoval hejtman Jan Grolich.

„Když jsme naši cenu 15. června vyhlašovali, chtěli jsme veřejnost upozornit především na to, že i přes toto nelehké období a komplikace způsobené epidemií, řada živnostníků a rodinných firem vysoké očekávání spotřebitelů stále naplňuje. Jsme proto velmi rádi, že Jihomoravský kraj na tradici oceňování právě takových podnikatelů i letos navázal a že je dnes můžeme představit veřejnosti jak v Jihomoravském kraji, tak i v celé České republice,“ uvedl během slavnostního vyhlášení za SČS koordinátor celé akce Viktor Vodička.

Cenu Spokojeného zákazníka přitom SČS uděluje na základě skutečnosti, že subjekt, který ocenění získal, poskytuje své produkty či služby v souladu s?vysokým očekáváním spotřebitele, a to nejen s přihlédnutím k jejich bezpečnosti a kvalitě, ale i s přihlédnutím k inovacím a neustále se zvyšujícím potřebám samotných českých spotřebitelů.

Do hodnocení a konečného výběru oceněných podnikatelů jsou přitom zapojeni nejen spotřebitelé, ale i zástupci místních a podnikatelských samospráv, profesních komor, dozorových orgánů, živnostenských úřadů i dalších nevládních organizací. Návrhy na přiznání ceny jsou podrobeny přezkoumání hodnotící komisi, která byla v Jihomoravském kraji ustavena již v roce 2001 a jejímž předsedou je náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Jan Zámečník. Od prvního udělení cen bylo do dnešního dne uděleno v Jihomoravském kraji celkem 238 ocenění.

Bližší informace o udělování a metodice ceny, stejně jako o krajích a kategoriích, v nichž je vyhlašována, jsou k dispozici na stránkách ZDE nebo na rozcestníku ZDE.

Národní cena českých spotřebitelů v Jihomoravském kraji 2021
seznam oceněných subjektů

tabulka

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.