Hejtman Grolich: Testování nemocnici mimořádně zatěžuje

18.11.2021 9:09 | Tisková zpráva

Mobilní tým naočkuje o víkendu ve Znojmě neregistrované zájemce.

Hejtman Grolich: Testování nemocnici mimořádně zatěžuje
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

Lidé bez předchozí registrace se mohou nechat naočkovat proti koronaviru příští víkend (20. a 21. listopadu 2021) ve Znojmě. Očkovací tým společnosti Podané ruce dorazí do sportovní haly na ulici Dvořáková, kde do srpna letošního roku fungovalo velkokapacitní očkovací místo. Očkování zde bude probíhat od 9 do 18 hodin.

„Počet lidí, kteří kvůli covidu končí v nemocnicích na jižní Moravě stoupá. Jen ve Znojmě během dvou týdnů vzrostl počet covidových pacientů čtyřikrát. Jedinou cestou, jak zabránit zahlcení nemocnic, je očkování. V současné situaci musí samozřejmě běžet i testování. Nemocnici to ale mimořádně zatěžuje především v kapacitě místa. Kraj už proto hledá jiné prostory, aby mohlo probíhat přeočkování třetí dávkou i vakcinace dosud neočkovaných, co nejrychleji. Jsem proto rád za tuto pomoc od speciálního mobilního týmu Podaných rukou,“ uvedl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.