Hejtman Hašek: Nemocnice Vyškov a Břeclav jsou pro kraj páteřní

30.05.2016 9:10

Také v neděli 29. května 2016 pokračoval pracovní výjezd premiéra Bohuslava Sobotky po jižní Moravě, při kterém ho doprovázel hejtman Michal Hašek.

Hejtman Hašek: Nemocnice Vyškov a Břeclav jsou pro kraj páteřní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Cestu předseda vlády a hejtman započali návštěvou krajské nemocnice ve Vyškově, kde jednali o rozvojovém plánu nemocnice a připravovaných investicích, a s vedením nemocnice v čele s její ředitelkou Věrou Seidlovou diskutovali o aktuálních problémech zdravotnictví v České republice i regionu jižní Moravy. V rámci návštěvy vyškovské nemocnice se též uskutečnilo jednání se zástupci primářů a odborů nelékařského zdravotnického personálu.

„Prošli jsme si vyškovskou nemocnici a prohlédli si prostory ORL a neurologie, které díky spolupráci kraje a vlády projdou náročnou rekonstrukcí za téměř 130 milionů korun. Finišujeme s přípravou a chceme začít ještě letos, pro srovnání jsme viděli i moderní prostory mezioborové JIP, kterou financoval Jihomoravský kraj a která už zcela odpovídá požadavkům moderní medicíny 21.stoleti. Také do Vyškova dorazí na podzim 40 nových lůžek v rámci obměny lůžkového fondu krajských nemocnic na jižní Moravě,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Premiéra a hejtmana na cestě doprovázeli také náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová, místopředseda Senátu Ivo Bárek, šéf zdravotního výboru Senátu Jan Žaloudík a náměstek hejtmana Roman Hanák.

Závěrečnou zastávkou  cesty premiéra Bohuslava Sobotky a hejtmana Michala Haška  jižní Moravou byla Břeclav a konkrétně zdejší krajská nemocnice.

„Diskutovali jsme o aktuálním stavu nemocnice po stránce poskytované zdravotní péče i po stránce hospodaření a investic. Břeclav má šanci stát se pilotním projektem v kombinaci akutní, následné a zdravotně-sociální péče, potřebuje a projde rekonstrukcí energetického systému. Z hlediska přístrojového vybavení bude usilovat o pořízení magnetické rezonance. Se zástupci lékařů a sester jsme diskutovali vedle odměňování také systém jejich vzdělávání,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii