Hejtman Hašek: Pracovníci ve školství si polepší o více než dva tisíce měsíčně

21.07.2016 18:28

Za zvýšení platů učitelům i nepedagogickým pracovníkům ve školství již od 1. září hejtmani pochválili ministry na jednání vlády s Asociací krajů ČR. Pracovníci ve školství si tak polepší si o více než 2 tisíce korun měsíčně.

Hejtman Hašek: Pracovníci ve školství si polepší o více než dva tisíce měsíčně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Chci poděkovat premiéru Sobotkovi i paní ministryni Valachové, že zvýšení mezd od 1. září u ministra financí prosadili. Je to skvělá zpráva pro všechny zaměstnance škol, ale i pro školáky a jejich rodiče. Bylo by totiž velmi iluzorní věřit, že by se dala zajistit kvalitní výuka bez kvalitně ohodnocených učitelů i dalších zaměstnanců škol. Pouze kvalitní podmínky pomůžou přilákat do školství schopné mladé lidi,“ uvedl po jednání předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Objem mezd učitelů se zvýší o osm procent, tarifní plat o šest procent. Platy nepedagogických pracovníků ve školství vzrostou v objemu o 5 procent, tarif o čtyři procenta.

Začínající učitelé by si podle mohli přilepšit o 1300 korun měsíčně a přidáno by dostali už po dvou letech oproti dosavadním šesti. Učitelé s praxí nad šest let o 1600 korun.

Nad rámec tarifu by si mohli učitelé přilepšit i na odměnách. Celkově by například v mateřských školách mohli dostat až o dva tisíce více, pedagogové na základních školách o 2300 korun, na středních školách až o 2400 korun.

Na středečním (20. 7.) jednání se kromě školství řešila i další témata, prioritním tématem byla doprava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce