Hejtman Hašek jednal s Českým červeným křížem o pomoci syrským uprchlíkům na cestě do Německa

03.09.2015 21:25

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se ve čtvrtek odpoledne sešel s Ivanou Holáskovou, koordinátorkou Panelu nestátních neziskových organizací, který je součástí jihomoravského integrovaného záchranného systému.

Hejtman Hašek jednal s Českým červeným křížem o pomoci syrským uprchlíkům na cestě do Německa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

"Jednali jsme o pomoci Českého červeného kříže a dalších humanitárních organizací syrským běžencům propouštěným v ČR na základě podmínek oznámených Cizineckou policií k další cestě do Německa. Základem je předběžná celorepubliková dohoda ministerstva vnitra a Českého červeného kříže, který na jižní Moravě po našem jednání posílí dle potřeby rozhodnutím hejtmana aktivovaný Panel nestátních neziskových organizací,“ uvedl Michal Hašek.

Jak doplnil, v praxi půjde o to, že syrští utečenci budou na dohodnutých místech po propuštění ze zařízení Ministerstva vnitra ČR či Policie ČR předáni zástupcům Českého červeného kříže (Panelu NNO JMK), kteří jim nabídnou humanitární pomoc v podobě potravinových a hygienických balíčků, případně jim obstarají jízdenku do Německa.

„Český červený kříž a Panel nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje bude fungovat na bázi proškolených dobrovolníků. O podrobnostech budu s Českých červeným křížem a neziskovkami z Panelu nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje dále jednat během večera,“ sdělil hejtman Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…