Hejtman Kuba: Naše OČKO už jsme zatížili a viděli ho v chodu

06.02.2021 12:28

Seznámit se s fungujícím systémem vysokoprůtokového očkovacího centra a třeba i načerpat nějakou inspiraci. S takovým cílem navštívil jižní Čechy hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Hejtman Kuba: Naše OČKO už jsme zatížili a viděli ho v chodu
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

V pavilonu T1 na českobudějovickém výstavišti ho v pátek 5. února prostorem OČKOcentra provedl a s celým systémem očkování seznámil jihočeský hejtman Martin Kuba spolu s ředitelem českobudějovické nemocnice Michalem Šnorkem. Všichni zúčastnění si vyměnili zajímavé postřehy z dosavadního průběhu očkování a shodli se, že jeho dalšímu pokračovaní z pohledu obou krajů nic nebrání. Jediné, co chybí, je dostatek vakcín.

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30420 lidí

„Jihomoravský hejtman se byl podívat na fungování našeho OČKA. Chtěl vidět, jak je postaveno a jak funguje, protože připravují stejný systém na jižní Moravě. Tak jsme si vzájemně vysvětlovali, jaké máme zkušenosti. Myslím, že to pro něj bylo přínosné, protože mohl zjistit, jak to v reálu funguje,“ uvedl hejtman Kuba. „Máme výhodu v tom, že naše OČKO už jsme zatížili a viděli ho v chodu. Máme tak poměrně vychytané zásadní body, které rozhodují o tom, jakou rychlostí budou lidé celým procesem očkování procházet,“ dodal Kuba.

Právě praktické postřehy z procesu očkování považuje hejtman Grolich za přínosné. „Vždycky je dobré se podívat na to, co funguje a načerpat inspiraci. Jsou tady zajímavě vymyšlená místa, která u nás vnímáme jako problematická. S kolegy budeme řešit, zda bude možné upravit náš systém podle toho jihočeského,“ uvedl hejtman Grolich s tím, že Jihomoravský kraj připravuje 7 očkovacích center, která doplní již fungující centrum na brněnském výstavišti. „Počítáme, že do konce února budou hotova a v průběhu března už by se zde v závislosti na počtu vakcín mohlo očkovat,“ uzavřel Grolich.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

4:30 Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k migraci