Hejtman Kuba: Naše OČKO už jsme zatížili a viděli ho v chodu

06.02.2021 12:28

Seznámit se s fungujícím systémem vysokoprůtokového očkovacího centra a třeba i načerpat nějakou inspiraci. S takovým cílem navštívil jižní Čechy hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Hejtman Kuba: Naše OČKO už jsme zatížili a viděli ho v chodu
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

V pavilonu T1 na českobudějovickém výstavišti ho v pátek 5. února prostorem OČKOcentra provedl a s celým systémem očkování seznámil jihočeský hejtman Martin Kuba spolu s ředitelem českobudějovické nemocnice Michalem Šnorkem. Všichni zúčastnění si vyměnili zajímavé postřehy z dosavadního průběhu očkování a shodli se, že jeho dalšímu pokračovaní z pohledu obou krajů nic nebrání. Jediné, co chybí, je dostatek vakcín.

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí

„Jihomoravský hejtman se byl podívat na fungování našeho OČKA. Chtěl vidět, jak je postaveno a jak funguje, protože připravují stejný systém na jižní Moravě. Tak jsme si vzájemně vysvětlovali, jaké máme zkušenosti. Myslím, že to pro něj bylo přínosné, protože mohl zjistit, jak to v reálu funguje,“ uvedl hejtman Kuba. „Máme výhodu v tom, že naše OČKO už jsme zatížili a viděli ho v chodu. Máme tak poměrně vychytané zásadní body, které rozhodují o tom, jakou rychlostí budou lidé celým procesem očkování procházet,“ dodal Kuba.

Právě praktické postřehy z procesu očkování považuje hejtman Grolich za přínosné. „Vždycky je dobré se podívat na to, co funguje a načerpat inspiraci. Jsou tady zajímavě vymyšlená místa, která u nás vnímáme jako problematická. S kolegy budeme řešit, zda bude možné upravit náš systém podle toho jihočeského,“ uvedl hejtman Grolich s tím, že Jihomoravský kraj připravuje 7 očkovacích center, která doplní již fungující centrum na brněnském výstavišti. „Počítáme, že do konce února budou hotova a v průběhu března už by se zde v závislosti na počtu vakcín mohlo očkovat,“ uzavřel Grolich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …