Hejtman Kuba: S očkováním se obracejte hlavně na svoje praktické lékaře

24.10.2021 9:45 | Ze sítí

Výzva na facebookovém profilu k očkování

Hejtman Kuba: S očkováním se obracejte hlavně na svoje praktické lékaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Chci poprosit za všechny sestřičky z našich jihočeských nemocnic, ty z Vás, kteří máte teď nárok na třetí dávku očkování, nebo se chcete nechat naočkovat první dávkou, abyste se obraceli hlavně na svoje praktické lékaře. Oni už mají přístup ke všem vakcínám. Mohli si minulý týden objednat i Pfizer a v tomto týdnu už jim ho budou zavážet. Je to upravené tak, že si mohou objednat klidně jen 30 dávek. Takže už mají všechny podmínky, aby očkovali.

V těchto dnech vznikl větší nápor na očkování. Je to tím, že MZDr zkrátilo v jeden moment odstup mezi druhou dávkou a nárokem na tu třetí z osmi měsíců na šest. To je v této chvíli vývoje epidemie určitě dobrý krok, ale znamenalo to, že tu informaci ministerstvo rozeslalo najednou 600 tisícům lidí, kteří absolvovali druhou dávku v březnu a v dubnu. Bohužel to s námi nikdo nekonzultoval. Tohle naprosto logicky vytvořilo tlak na očkování. Během pár dnů zase povolí, protože smsky už teď budou chodit zase plynule po dnech, tak jak bude očkovaným dobíhat šest měsíců od druhé dávky.

My jsme jako kraje od léta avizovaly, že budeme muset provoz velkých očkovacích center ukončovat, protože nejde pořád držet zavřené sportovní haly, a že budeme očkovat v nemocnicích. Tam ale logicky z prostorových důvodů neumíme očkovat tisíc lidí denně. Proto jsme upozorňovali, že bude nutné, aby se zapojili praktici, kterým očkování v normálním systému zdravotní péče patří. A nemocnice už by měly být jen doplňkem. Místo toho, tam naše sestřičky v jednotlivých okresech očkují zase až 400 lidí denně.

Prosím tedy všechny z Vás, abyste se na své praktiky obraceli. Po tom všem, co zvládly naše sestřičky za poslední měsíce v OČKÁCH by prostě nebylo fér, zlobit se na ně v nemocnicích, že nemáte hned termín a přitom to, že Váš praktik vůbec neočkuje považovat za normální a na něj se vlastně nezlobit.

Za všechny sestřičky děkuju. A taky díky všem praktikům, kteří se do očkování zapojili a zapojují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace