Hejtman Kubis: Kraj přispěje na základní vyznačení Krušnohorské Hřebenovky

24.10.2020 17:46 | Zprávy

?Celkem 150 tisíc korun získá z krajského rozpočtu Klub českých turistů na základní vyznačení a infrastrukturu Hřebenové trasy Krušných hor – západ.

Hejtman Kubis: Kraj přispěje na základní vyznačení Krušnohorské Hřebenovky
Foto: Facebook
Popisek: Petr Kubis

Dotaci schválila Rada Karlovarského kraje na svém jednání v polovině října. Jedná se o propojení hřebenových partií českých hor a společné vytvoření nejdelší hřebenové trasy v Čechách, s možností propojení s německou hřebenovou trasou Kammweg. ?

Projekt zahrnuje vybudování tras, vybavovacího a informačního systému, odpočinkových míst, zajištění marketingu a další aktivity. „Jde o jeden z významných projektů rozvoje cestovního ruchu, protože bychom díky němu propojili hřebeny od Aše až po Ústecký kraj. Hřebenovka by sloužila turistům, cyklistům, v zimě běžcům na lyžích, řešila by dopravu, ale zároveň by respektovala zvláště chráněná území a cenné přírodní oblasti. Proto jsme už loni podpořili tuto aktivitu částkou 70 tisíc korun na zpracování studie, která mapovala trasu Krušnohorské Hřebenovky. Letos jde krajská dotace na základní vyznačení, bude třeba vybudovat infrastrukturu, v budoucnu informační systém, odpočinková místa, zajistit marketing,“ popsal hejtman Petr Kubis.

Návštěvníci hor by měli mít možnost zaparkovat auta na odstavném parkovišti a dostat se k cílům, které si vyhlédli. Připraveno přitom pro ně bude zázemí v podobě možnosti občerstvení či toalet. Projekt kraj zařadil jako podpůrný v rámci svých strategických aktivit a chtěl by na něj v případě možnosti získat peníze z EU.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.