Hejtman Netolický: Areál gymnázia v České Třebové projde kompletní proměnou

26.08.2022 8:36 | Tisková zpráva

Pardubický kraj připravuje kompletní obnovu areálu gymnázia v České Třebové. Opraveny budou přístupové plochy a komunikace, stavebních úprav doznají i všechna hřiště a sportoviště v areálu. Přibude také zeleně, ta stávající bude revitalizována. V jedné části areálu by nově mělo vzniknout pódium, které může sloužit také jako letní kino.

Hejtman Netolický: Areál gymnázia v České Třebové projde kompletní proměnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

„Rekonstrukce areálu bude mít význam jak pro samotnou školu, která získá výborné sportovní zázemí pro tělesnou výchovu, tak i pro občany České Třebové a pořadatele různých sportovních akcí, a to včetně tradičního streetballového turnaje. V rámci projektu chceme řešit výměnu povrchu u asfaltového hřiště, které bude sloužit nově jako víceúčelové s umělým povrchem. Upraveny budou běžecké dráhy, vznikne tu plocha s workoutovými prvky. Projekt počítá i s pořízením nových basketbalových konstrukcí a bezpečných fotbalových branek,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Nově by se mohl stát areál, který se nachází v samotném centru města, vyhledávanou lokalitou pro trávení volného času široké veřejnosti. „V severní části areálu bude do svahu zapuštěno pódium, které bude k dispozici k případnému využití pro potřeby letního kina. Stávající tribunové sezení bude vyměněno za nové, přibydou také lavičky. Modernizováno bude osvětlení, aby bylo možné v areálu školy pořádat různá kulturní představení,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Předpokládané celkové náklady jsou v tuto chvíli necelých 11 milionů korun a Pardubický kraj je připraven je hradit z větší části ze svého rozpočtu. „Předpokládáme, že bychom vše chtěli mít hotové nejpozději v roce 2025, ale je vysoce pravděpodobné, že se nám to podaří dříve. V rámci této investice je řešena také úprava veřejné zeleně, na což jsme připraveni žádat dotační prostředky,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…