Hejtman Netolický: Chceme mít od zapojených stran k dispozici kompletní informace

05.12.2014 17:12

Na dalším jednání se dnes dopoledne sešli zástupci obcí v okolí muničního skladu Květná s náměstkem ministra obrany Tomášem Kuchtou a hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým.

Hejtman Netolický: Chceme mít od zapojených stran k dispozici kompletní informace
Foto: archiv MN
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD)

Starostové informovali o rostoucím napětí mezi obyvateli v souvislosti s dalšími výbuchy ve Vrběticích. Zároveň společně s Pardubickým krajem přednesli základní požadavky týkající se plánovaného přesunu munice do Květné.

„Formulovali jsem společné požadavky krajské a obecních samospráv, za kterých si dovedeme přesun munice představit. Nejdůležitější pro nás všechny je, abychom měli dostatek informací o tom, co konkrétně bude do Květné převezeno a v jakém množství,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Zároveň požadujeme, aby ostrahu objektů zabezpečovala vojenská policie nebo Policie České republiky. Nezbytná je také nepřetržitá přítomnost jednotky požární ochrany, která byla v minulosti v Květné umístěna. Zároveň chceme znát přesný harmonogram naskladňování munice,“ dodal k požadavkům hejtman Martin Netolický.

Náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta informoval přítomné, že o uskladnění munice požádal prozatím pouze jeden z vlastníků munice. Muniční sklad v Květné je v současnosti schopen zabezpečit uskladnění až čtyř tisíc tun ve 32 objektech, přičemž tento vlastník potřebuje uskladnit 2 800 tun v 15 objektech.

Zmíněné podmínky oficiálně projedná za přítomnosti starostů Bezpečností rada kraje, která se uskuteční 9. prosince a na kterou jsou pozváni zástupci ministerstva vnitra a obrany. Požadavky budou poté postoupeny Bezpečnostní radě státu na jejím dalším jednání 22. prosince. „Na rozdíl od minulosti, kdy byla v Květné uskladněna munice ve vlastnictví státu, by to nyní měla být munice soukromých subjektů. Jsme proto přesvědčeni, že současná situace nepodléhá režimu Zákona o utajovaných skutečnostech, a proto chceme mít od zapojených stran k dispozici kompletní informace,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.