Hejtman Netolický: Podesáté a naposledy. Neurazil, nepotěšil, nepřekvapil

28.12.2022 17:37 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Vánočnímu poselství prezidenta Zemana

Hejtman Netolický: Podesáté a naposledy. Neurazil, nepotěšil, nepřekvapil
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Poselství prezidenta republiky Miloše Zemana na druhý svátek vánoční v tradiční čas krátce po poledni nepřineslo prakticky nic zajímavého. V první části prezident shrnul tři zásadní problémy letošního roku, kterými dle jeho názoru byly válka na Ukrajině, vysoké ceny energií a zdražování. V druhé podstatně delší části svého vystoupení připomněl celý svůj politický život po roce 1989, kde připomněl všechny své veřejné funkce, které zastával, desetileté mezidobí pobytu na Vysočině a nakonec dvě pětiletá prezidentského období.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Marně přemýšlím nad hlavním poselstvím. Snad jen, že šlo o důstojné rozloučení po deseti letech v čele státu. Naštěstí žádná amnestie nebo jiné kontroverzní kroky se nekonají. A je to tak dobře.

S prezidentem Zemanem jsem v mnoha věcech nesouhlasil. Kreativní výklad ústavy je pro mě dosud pojem, se kterým jsem se jako právník nedokázal smířit. Kreativita patří do různých oblastí lidského života a lidské činnosti, ale rozhodně ne do vykládání právních předpisů, nota bene ústavních.

Přesto je Miloš Zeman, ať se nám to líbí nebo nelíbí, jednou z nejvýraznějších osobností polistopadové české politiky. Osobně přeji Miloši Zemanovi poklidné dokončení prezidentského období, a především pevné zdraví do dalších let. Jistě bude zajímavé poslouchat jeho glosy k aktuálnímu dění. Doufejme jen, že se nestane karikaturou sebe sama jako jeho předchůdce VK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…