Hejtman Netolický: Vystavíme úplně novou jízdárnu

06.06.2018 14:32

Kraj chce opravit odbornou učebnu na kladrubské Střední škole chovu koní a jezdectví.

Hejtman Netolický: Vystavíme úplně novou jízdárnu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krátké zamyšlení hejtmana Netolického.

Jednou z dominant Pardubického kraje jsou Kladruby nad Labem se zdejším národním hřebčínem a také svým zaměřením výjimečnou Střední školou chovu koní a jezdectví. Právě ta byla tématem posledního zasedání krajských radních, kteří projednávali rekonstrukci zdejší odborné učebny, která již neodpovídá svým stavem modernímu vzdělávání.

„Již dříve jsme zpracovali projektovou dokumentaci na rekonstrukci jízdárny a odborné učebny ve škole v Kladrubech nad Labem. Z důvodu přípravy zápisu památky národního hřebčína na seznam UNESCO bude však potřeba připravit nový projekt a stávající jízdárnu nahradit úplně novým objektem na jiném místě,“ informoval hejtman Martin Netolický. „Součástí původního projektového záměru byla také oprava demonstrační učebny. Na základě mé únorové návštěvy kladrubské školy jsme se rozhodli tuto investici z původního projektu vyjmout, protože její příprava je v tuto chvíli snadnější a realizovatelnější, a budeme ji chtít provést prioritně,“ vysvětlil hejtman s tím, že kraj na tuto investici podá žádost v případě vyhlášení příslušné výzvy Integrovaného regionálního operačního programu. Pokud tato výzva vyhlášena nebude, bude kraj úpravu demonstrační učebny financovat z vlastních zdrojů.

„Úpravy demonstrační učebny by měly zahrnovat výměnu starých dřevěných oken a vjezdových prosklených vrat, zvětšení učebny o polovinu plochy kabinetu, výměnu podlahy a nábytku pro zhruba 25 žáků včetně katedry pro učitele. Vyměnit necháme také osvětlení a kompletní rekonstrukcí projde celá elektroinstalace,“ doplnil konkrétní úpravy radní pro školství Bohumil Bernášek. Samotnou realizaci předpokládá Pardubický kraj v březnu až srpnu příštího roku. Předpokládané realizační náklady včetně vybavení jsou 7 milionů korun.

V posledních letech Pardubický kraj do této školy investoval několik milionů korun. V roce 2013 byl za 700 tisíc korun opraven povrch sálu tělocvičny, o rok později byla opravena střecha za 200 tisíc, v roce 2015 byla zrekonstruována kotelna za téměř 400 tisíc, v roce 2017 proběhla rekonstrukce lodžiového zábradlí na domově mládeže za 1,1 milionu korun. V letošním roce vedení kraje schválilo částku 900 tisíc na zpracování projektové dokumentace pro rekonstrukci stravovacího zařízení. Celkové předpokládané náklady jsou 12 milionů korun a s rekonstrukcí by se mělo začít v průběhu příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.