Hejtman Okleštěk: Chci mluvit s lidmi na ulici, přijedu karavanem z půjčovny

07.04.2019 21:47

Snaha olomouckého hejtmanství řešit problémy lidí přímo v terénu vstoupila do další fáze. Poté, co krajští radní začali pravidelně vyjíždět na zasedání do různých koutů regionu, chce hejtman Ladislav Okleštěk navštěvovat náměstí v mobilní kanceláři.

Hejtman Okleštěk: Chci mluvit s lidmi na ulici, přijedu karavanem z půjčovny
Foto: Archiv LO
Popisek: Ladislav Okleštěk

S občany bude v karavanu debatovat o tom, v čem by kraj mohl jejich obci pomoci. První zastávka je ve Šternberku. „Na výjezdních zasedáních rady často diskutujeme hlavně se starosty. Teď chci mluvit přímo s lidmi na ulici a mít informace z první ruky,“ vysvětlil podstatu nového projektu hejtman.

Premiéra se odehraje 11. dubna ve Šternberku, kde mobilní kancelář zastaví na Hlavním náměstí. „Nepůjde o žádný luxus na čtyřech kolech, ale přijedu ojetým karavanem z půjčovny. Ten však bohatě stačí na to, abych si mohl s lidmi v klidu popovídat o tom, co je trápí a jaké věci by chtěli zlepšit,“ těší se Okleštěk.

Ve Šternberku hejtman nejprve posnídá s podnikateli ve firmě Robertshaw a poté ho čeká hodinová beseda se studenty tamní lesnické školy. Odpoledne bude patřit setkání s veřejností v mobilní pracovně. Obdobný program dostane návštěva hejtmana v každém městě, do kterého jeho kancelář zamíří.

„Samozřejmě, že hejtmanství nemůže řešit úplně všechna přání, která občané mají. Na druhou stranu toho ale dokážeme udělat pro lidi hodně,“ dodal hejtman Okleštěk.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…