Hejtman Okleštěk: Megafon upozorní na aktuální nebezpečí a hrozby

28.02.2017 14:39

Nový projekt, který se zaměří na jednotlivá opatření v oblasti prevence kriminality, připravil Olomoucký kraj. Prostřednictvím stránky s názvem „Megafon – více než jen bezpečnost“, kterou zřídí na facebooku, chce podnítit zájem obyvatel regionu o tuto problematiku a zároveň zvýšit prestiž prevence kriminality.

Hejtman Okleštěk: Megafon upozorní na aktuální nebezpečí a hrozby
Foto: anoprostejov.cz
Popisek: Ladislav Okleštěk, ANO

„Prevence kriminality je důležitou součástí života obyvatel Olomouckého kraje. Ve většině případů bývá na lidi cíleno prostřednictvím informačních letáků. Tuto formu přitom občané podle našich informací vnímají nejméně. Připravili jsme proto zcela novou platformu, která ke komunikaci s veřejností využívá moderní nástroje – konkrétně sociální síť facebook,“ řekla tisková mluvčí hejtmanství Kamila Navrátilová.

„Nová stránka bude centrálně a s pokrytím celého území regionu poskytovat úplné informace z oblasti bezpečnosti v kraji. Upozorní na aktuální nebezpečí a hrozby – například na zvýšené riziko krádeží v předvánočním období, odpovědné zazimování chaty proti vloupání a další důležitá oznámení,“ doplnil hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Návštěvníky stránky, která bude přístupná z webu Olomouckého kraje i všech obcí v regionu, čeká poutavá grafika - animační videospoty či komiksy budou zpracovány v humorné a neotřelé formě. Chybět nebudou ani informace od policie a neziskových organizací, které se v oblasti prevence kriminality pohybují.

Přístup na facebookovou stránku bude umožněn také prostřednictvím QR kódu pro chytré mobily, který bude k dispozici na vchodech do služeben Policie ČR na území Olomouckého kraje a na vyhotovených propagačních materiálech.  

Projekt „Megafon – více než jen bezpečnost“, který by měl začít fungovat nejpozději v listopadu tohoto roku, přijde na 254 000 korun. Dvě třetiny nákladů by mohla pokrýt dotace z Programu prevence kriminality – 2017 Ministerstva vnitra.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…